Čierny piatok: Po náraze do áut zahynuli na slovenských cestách dvaja motorkári
19 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Black Friday, alebo aj čierny piatok bol včera nie v našich obchodoch, ale na slovenských cestách. Po nárazoch do osobných áut zomreli dvaja motocyklisti. O tragédiách informuje na sociálnej sieti polícia.


Strety motocyklov s osobnými vozidlami sa stali osudnými prakticky rovesníkom. Ako prvý prišiel o život 46-ročný motocyklista pri obci Dvorníky v okrese Hlohovec, iba o niekoľko desiatok minút neskôr vyhasol život aj 47-ročného motocyklistu na opačnom konci republiky, na Zemplínskej Šírave. Ako informuje v statusoch polícia, obe nehody sú zatiaľ v štádiu vyšetrovania.
Jeden z dvojice mužov v aute po nehode ušiel, bol to práve vodič?

K nehode s tragickým koncom došlo v piatok krátko pred 13.00 hod pri obci Dvorníky v okrese Hlohovec. Silný náraz neprežil vodič motocyklu, z neďalekej obce, ktorý sa zrazil s osobným vozidlom VW Passat. V ňom sa nachádzali dvaja muži, pričom eden z nich z miesta nehody ušiel. „Policajti ho krátko na to vypátrali a zadržali. Výpovede osôb na mieste nehody sa rozchádzajú aj v tom, kto mal sedieť za volantom auta,“ uvádza v statuse trnavská krajská polícia, ktorá upozorňuje aj na to, že útek z dopravnej nehody je pre vodičov priťažujúca okolnosť a v prípade vážnejších zranení môžu byť osoby odstíhané aj z prečinu neposkytnutia prvej pomoci.

Pri Zemplínskej Šírave zahynul 47-ročný motocyklista z Michaloviec . Zdroj: FB / Polícia Košický kraj


V piatok popoludní došlo k tragickej dopravnej nehode aj na Zemplínskej Šírave. Motocyklista pri nej utrpel zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol. Počas dokumentovania dopravnej nehody bolo zistené, že 24-ročný vodič z okresu Michalovce viedol motorové vozidlo zn. Kia Rio v smere od obce Kusín na obec Kaluža, kde chcel s vozidlom odbočiť vľavo do areálu rekreačného strediska cez dva jazdné pruhy. V tom čase v protismere v ľavom jazdnom pruhu prechádzal 47-ročný motocyklista z Michaloviec na motocykli zn. Yamaha.

Po zrážke motorové vozidlo Kia Rio ešte posunulo do vozidla Kia Sportage, ktoré vychádzalo z areálu, a ktorého vodič motocyklistovi dával prednosť v jazde. „Vodiči motorových vozidiel boli podrobení dychovým skúškam s negatívnym výsledkom. Vodičovi motorového vozidla Kia Rio bol na mieste zadržaný vodičský preukaz,“ uviedla v statuse košická krajská polícia.

Zrážku s osobným autom pri obci Visolaje neprežil motocyklista
Život 49-ročného motocyklistu si vyžiadala v sobotu popoludní dopravná nehoda na ceste prvej triedy medzi Visolajmi a Belušou v okrese Púchov. Čítať ďalej
04 | 07 | 2020 | TASR