Belgicko: Pri zrútení novostavby základnej školy zahynuli najmenej dvaja ľudia
19 | 06 | 2021 I tasr

Po zrútení základnej školy vo výstavbe v belgickom meste Antverpy našli v sobotu ráno pod troskami druhého mŕtveho. Štyria ľudia sú stále nezvestní a naďalej po nich pátrajú aj za pomoci psov a špeciálnych žeriavov, informovala agetnúra DPA s odvolaním sa na belgické médiá.


Časti novostavby a lešenia sa z dosiaľ neobjasnených príčin zrútili vo štvrti Nieuw Zuid v piatok popoludní. Neskôr v troskách našli jedného mŕtveho, pričom zachránili deväť ďalších ľudí, z ktorých osem malo ťažké zranenia. Títo ľudia pracovali na stavenisku. Nezvestní sú tiež stavební pracovníci.

Príslušná stavebná firma podľa tlačovej agentúry Belga oznámila, že robí všetko pre to, aby zistila, čo sa stalo. "Snažíme sa zodpovedať na všetky otázky, ale momentálne je ešte priskoro," uviedla v stanovisku.

Belgický kráľ Filip vyjadril sústrasť príbuzným obetí a zraneným zaželal skoré uzdravenie.

Lekári potvrdili ďalší vedľajší účinok: Žena stratila hlas po druhej dávke vakcíny AstraZeneca
Vo Veľkej Británii zaznamenali ďalšiu nežiaducu reakciu na očkovanie proti koronavírusu. Sofia Gomesová po druhej dávke vakcíny od spoločnosti AstraZeneca stratila hlas. Matka šiestich detí, ktorá netrpí žiadnymi zdravotnými problémami, tak zostala... Čítať ďalej
19 | 06 | 2021 | Tibor Sipos