Lekári potvrdili ďalší vedľajší účinok: Žena stratila hlas po druhej dávke vakcíny AstraZeneca
19 | 06 | 2021 I Tibor Sipos

Vo Veľkej Británii zaznamenali ďalšiu nežiaducu reakciu na očkovanie proti koronavírusu. Sofia Gomesová po druhej dávke vakcíny od spoločnosti AstraZeneca stratila hlas. Matka šiestich detí, ktorá netrpí žiadnymi zdravotnými problémami, tak zostala frustrovaná z toho, že nie je schopná komunikovať so svojou rodinou, ale kedy presne sa jej hlas vráti, lekári povedať nedokázali. Píše o tom web Echo24.


Po prvej dávke vakcíny AstraZeneca trpela Gomesová známymi vedľajšími účinkami. Podľa jej snúbenca žena dva týždne trpela vysokými horúčkami a bolesťou nôh. Ani druhá dávka vakcíny, ktorú dostala 19. mája, nebola pre ženu príjemnou skúsenosťou. Večer potom sa totiž Gomesová začala triasť a mala zimnicu, chvíľku potom na snúbenca stratila hlas a miesto normálneho rozprávania šepkala.

Pár pripisoval stratu hlasu alergickej reakcii a žena skončila v nemocnici. Podľa lekárov sa Gomesovej hlas opäť vráti, nedokázali jej však povedať za ako dlho. V nemocnici podstúpila rôzne vyšetrenia krku, ale lekári nenašli nič zlé. Nakoniec si to vysvetlili tým, že sa jedná o reakciu na vakcínu proti ochoreniu COVID-19.

Gomesová uviedla, že je pre ňu neschopnosť hovoriť, ktorá trvá niekoľko týždňov, veľmi frustrujúca pri výchove jej detí. "Cítim sa zle, že nemôžem svojmu dieťaťu pomôcť rozvíjať reč a jeden z mojich synov je autista, takže bolo tiež ťažké s ním nevedieť správne komunikovať," napísala.

"Nič sa nestalo!" Ústredná vedkyňa z Wu-chanu okomentovala teóriu o úniku vírusu z laboratória
16 | 06 | 2021 | Tibor Sipos