Šokujúce slová Kaliňáka: Akokoľvek sa Mikulec bráni, je jasné, kto je zodpovedný za smrť Lučanského
18 | 06 | 2021 I Tibor Sipos

Zrejme nečakal takúto ostrú reakciu svojho predchodcu. Minister vnútra Roman Mikulec nedávno uviedol, že policajný exprezident Milan Lučanský, ktorý zomrel na konci minulého roku na následky pokusu o samovraždu, naznačil Mikulcovi, že si vezme život. Na tieto slová ostro reaguje niekdajší šéf rezortu vnútra Robert Kaliňák, informuje Pluska.


„Mikulca vnímam ako korektného človeka, ale neuznávam ho ako ministra vnútra. Naše pohľady na ďalší chod polície sú rozdielne,“ uviedol Lučanský, ktorý odišiel z polície na začiatku septembra 2020. Na konci decembra bol mŕtvy.

Podľa Mikulca mu dnes už zosnulý generál sám naznačil, že príde o život. „Čo si myslíte, pán minister, čo sa stane, keď odídem? Buď ma dajú dole oni, alebo sa dám dole ja,“ šokoval Mikulec, keď citoval Lučasnkého. Koho však myslel tým "oni", nekonkretizoval.

Šéf polície Kovařík o dehonestujúcich tvrdeniach politikov: Odmietame sa zapájať do politických bojov
17 | 06 | 2021 | Tibor Sipos


Mikulec klame aj keď sa predstaví

Na tieto slová ostro reagoval aj Robert Kaliňák, Mikulcov predchodca v kresle ministra vnútra. Ten mal s Lučanským blízky pracovný vzťah. Podľa neho sa zosnulý exprezident polície nechcel podieľať na špinavých praktikách novej vlády a práve to bol hlavným dôvodom jeho odchodu.

„Kedy Mikulec vlastne povedal pravdu?“ Pýta sa Kaliňák s tým, že sa "Mikulcovi nedá veriť, ani keď sa predstaví".

„Všetkých, ktorí nesúhlasili s touto orientáciou polície, postupne pozatvárali. To znamená policajného exprezidenta, šéfov NAKA, policajnej inšpekcie, SIS-ky. Koľko treba dôkazov, koľko ľudí musí ešte umrieť, aby niektorí pochopili, že títo ľudia nevedia nič robiť?“ Zdôrazňuje Kaliňák, podľa ktorého sa toľko skloňovanou tajnou správou Slovenskej informačnej služby (SIS) začala odhaľovať veľká politická objednávka, pri ktorej nová vláda odstraňuje ľudí, ktorí im "zavadzajú".

„Čiže akokoľvek sa bude brániť, je evidentné, že všetci títo ľudia, ktorí sa na tom podieľajú, majú na svedomí aj smrť Milana Lučanského,“ uzavrel exminister Kaliňák.

Zo stretnutia so špičkami štátu do väzby: Riaditeľ policajnej inšpekcie si zadovážil tieto nehnuteľnosti!
17 | 06 | 2021 | Tibor Sipos