Šéf polície Kovařík o dehonestujúcich tvrdeniach politikov: Odmietame sa zapájať do politických bojov
17 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Podľa prezidenta polície Petra Kovaříka nie sú vyjadrenia politikov dehonestujúce činnosť policajných zložiek na mieste, informuje portál HN.

Šéfa Policajného zboru tvrdí, že orgány činné v trestnom konaní plnia svoje úlohy tak, ako majú. "Všetci si uvedomujeme, že by sme išli sami proti sebe, keby sme pracovali takým spôsobom, ako nám pripisujú niektorí politici. Odmietame sa zapájať do politických bojov. To, čo potrebujeme, je priestor na prácu. Je kontraproduktívne, keď tí, čo nepoznajú reálny stav, osočujú vyšetrovateľov a hodnotia ich prácu. Policajti si robia svoju robotu a aj si ju robiť budú, na to je policajný zbor zriadený," zdôraznil.

Kovařík poukazuje na nedávnu kontrolu Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR, ktorá v priestoroch NAKA zaistila vyšetrovacie spisy. Podľa neho ide o úplne štandardný postup a tvrdenia o manipulovaných výpovediach kajúcnikov sú predčasné.

"Medializované informácie o údajnom manipulovaní vyšetrovania preveruje útvar na to určený, v právnom štáte to tak fungovať má, a aj to funguje. Neštandardné je, ak tu niekto definuje, čo je pravda a vynáša rozsudky," zdôraznil šéf polície.

Minister vnútra Mikulec má podporu len 72 koaličných poslancov. Vo funkcii, žiaľ, aj tak ostáva
16 | 06 | 2021 | Aneta Leitmanová