Nechutné: Z Uznesenia sexuálneho škandálu Jána Heráka je zrejmé, že nevyšetrovali jeho, ale jeho obeť! (VIDEO)
14 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Kauza sexuálneho škandálu exposlanca OĽaNO Jána Heráka s maloletými dievčatami naberá na obrátkach. Na krku má totiž už dve obvinenia, pričom on tvrdí, že nič protiprávne neurobil. Slučka okolo neho sa ale pomaly uťahuje.


Že nie je všetko s kostolným poriadkom dokazuje aj reportáž v TV Markíza, ktorú umiestnila Iza Bela na svoj profil a video okomentovala aj krátkym statusom. Z reportáže je jasné, že hoci sa Herák bráni zuby nechty, zaujímavých okolností v jeho prípadoch je viac ako dosť.

„Po vzhliadnutí tohto videa ohľadom kauzy Heráka budete aj vy nechápavo krútiť hlavou, ako to urobili odborníci,“ píše Iza Bela v statuse a dodáva, že ide o prvý prípad, kde bolo trestné stíhanie zastavené, ale napríkaz prokurátora bolo nanovo otvorené. „To snáď nie je možné, aby ešte pred vyšetrovaním z obete robili to, čo sa dozviete v tomto videu,“ uvádza v samom závere statusu Iza Bela, pričom má skutočne pravdu, pretože informácie, ktoré vyplávali na povrch z Uznesenia z roku 2019 o prípade 16-ročného dievčaťa, ktoré mal zneužiť Ján Herák sú doslova škandalózne.



„Celé toto Uznesenie je obžaloba tohto systému. Podľa tohto uznesenia sa nevyšetrovalo čo sa stalo,“ tvrdí advokát Matúš Kanis, ktorý zastupoval už desiatky obetí sexuálneho násilia. Namiesto skutku samotného riešil vyšetrovateľ dievča, ktoré ho nahlásilo. To, čo v reportáži odznelo je doslova škandalózne.

"Zobral mi mobil, vypol svetlo a tam sa to začalo," spovedá sa údajná Herákova obeť
"Nikto mi neveril. Bola som len decko z decáku. Zobral mi mobil, vypol svetlo a tam sa to začalo. Ako to, že taká mladá nemá priateľa? Pýtal sa dookola. Lichotil mi. Cítila som, ako sa ku mne približuje. Začal ma obchytkávať. Hanbila som sa, bola... Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová