Jozef Šátek: Robia chybu, ak si myslia, že so špinavými rukami možno robiť v silových zložkách čistenie
14 | 06 | 2021 I Ivan Brožík

So zaujímavým postrehom sa s čitateľmi sociálnych sietí podelil bývalý elitný vyšetrovateľ Jozef Šátek. Kto a od koho vlastne "čistí" políciu? Je zaujímavé prečítať si jeho vysvetľujúci názor.


"Ak v polícii prebieha nejaká "vojna" medzi NAKA a inšpekciou, tak potom musí prebiehať medzi policajtami, ktorých tam nainštalovali za dlhé roky Kaliňák so Sakovou. Keďže k žiadnej radikálnej personálnej obmene po voľbách a po nástupe ministra Mikulca na týchto útvaroch nedošlo." Píše v statuse Jozef Šátek.

Reprofoto FB (@Jozef Šátek)

Ako si ustlali...

"Práve Kaliňákom a Sakovou inštalovaní vyšetrovatelia a operatívci sa na týchto útvaroch naučili za ich "bašovania"  kriviť zákony. Že skutky sa nestali alebo neboli trestnými činmi. Vtedy boli slepí, hluchí a nemí (za prachy). Teraz tí istí policajti zmenili na trestné stíhanie vec každého, na ktorého sú čo len dvaja svedkovia-kajúcnici. A to s okamžitým predvedením (vylomenie dverí sa počíta), obvinením a návrhom na väzbu." Píše Jozef Šátek.

 

Exvyšetrovateľ Šátek kriticky k procesným "zvláštnostiam" Žigovej kauzy
Elitný bývalý vyšetrovateľ Jozef Šátek najnovšie poukazuje na ďalší prípad, v ktorom faktor času negatívne ovplyvňuje vyšetrovanie. Ide o kauzu z korupcie obvineného Petra Žigu. Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Ivan Brožík

Zobudili aj spiacu Ruženku

"Dokonca oživili vyšetrovania aj za skutky, ktoré sa stali v roku 2007. A boli dlhú dobu vyšetrované (kolúzne a preventívne dôvody väzby sú "aktuálne" sic!)." Pripomína kurióznu skutočnosť Jozef Šátek.
Nejde o nevinu, ale o dôkaznú núdzu

"Treba však tieto moje pripomienky brať tak, že zločiny obvinení mohli spáchať. Len je k tomu málo dôkazov a ešte sú aj zákonne problematické." Konštatuje Jozef Šátek.
Drsný popis so správnymi slovami

"Maslo na hlave Mikulca spočíva v tom, že ponechal tento kaliňákovsko - sakovský chliev s prascami pri válove, len im ešte prisypali sparený šrot a mnohé neodviedli na bitúnok. Niektorí donášajú informácie tým starým a sabotujú prácu v presvedčení, že sa staré časy po referende zasa vrátia a druhí sa odtrhli z reťaze, keďže sa chcú zavďačiť novým vládcom v očakávaní nových funkcií, hodností a odmien (osobná pomsta môže byť tiež sladká)."

"Tí vládcovia predtým zneužívajú bordel, chaos a neschopnosť, ktoré do polície sami zasiali, živili a tí noví sťahujú "smotanu", keďže si naivne mysleli, že je možné so špinavými rozviazanými rukami robiť "čistenie". Z tejto situácie nato doplatia len občania Slovenska a zvýši sa celospoločenská dezilúzia." Končí svoj ostrý status na sociálnej sieti Jozef Šátek.

 

Jozef Šátek: Je tu nápadná podobnosť s Gorilou. Moc si nesmie zo SIS robiť slúžku
Súčasné "hry" s tajnou službou v pozadí či v popredí až nápadne pripomínajú Gorilu. Je mimoriadne nebezpečné, ak si aktuálna moc podriaďuje SIS svojim mocenským potrebám. Likvidácia oponentov aj s pomocou tajnej služby pripomína režimy, ktoré... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Ivan Brožík