Dnešný samit NATO za asistencie našej prezidentky vyhlási novú studenú vojnu
14 | 06 | 2021 I Ivan Brožík

Dnes sa začala veľká "žúrka" NATO v Bruseli. Potentáti aliancie by mali v spoločnom vyhlásení podporiť návrh strategickej koncepcie nazvanej NATO 2030. V podstate ide o návrh na ešte väčšiu eskaláciu nepriateľstva voči Rusku a Číne. Komentátori hovoria o vyhlásení novej studenej vojny.


Stojí za zmienku, že na samite NATO reprezentujú Slovenskú republiku prezidentka Čaputová a minister Korčok. Je teda iba ilúziou myslieť si, že by sa svojprávne ozvali proti týmto skutočnostiam. "Koncepcia 2030 pritom bude v podstate oficiálnym vyhlásením novej studenej vojny", upozorňuje český publicista František Roček na webe prvnizpravy.cz.
Prídu, potrasú si rukami, dajú si obed a vyceria zuby

"V pondelok 14. júna 2021 sa do Bruselu na veľkú "žúrku" zišli šéfovia štátov NATO. Stoltenberg (pozn. red. HD - generálny tajomník aliancie), pretože nemá nič lepšieho na práci, formálne privíta vedúcich delegácií štátov okolo 13. hod.. A potom všetkých naženie k vycereniu zubov. Čže ku skupinovému fotografovaniu. A začnú sa kecy." Píše František Roček.

"Nebude to samit, ale len takmer sektárska demonštrácia jednoty a sľubu, že budú bojovať proti rusko - čínskemu satanovi." Dodáva autor.

Keď Stoltenberg na tlačovej konferencii 11. júna 2021 inzeroval, že nastane nejaký kľúčový okamih, povedal aj to, čo iste nikto na planéte doteraz nevedel: "Sme vo veku globálnej konkurencie a musíme reagovať na mnoho hrozieb a výziev súčasne."

Chmelár: Choré uvažovanie a zvrátená filozofia. Na čele NATO stojí čistý psychopat!
"Človek nemusí byť rusofil, aby pochopil, že toto je choré uvažovanie a zvrátená filozofia. Európa by sa mala zamyslieť nad tým, prečo má čoraz viac nepriateľov vo svete. Prečo nás Spojené štáty sťahujú do špirály nekonečných vojen a pretekov v... Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová

Drísty ako za čias rokovaní varšavskej zmluvy

Na frázovitú bezobsažnosť deklarácie, ktorej obsah už Stoltenberg avizoval, naráža senátor Jaroslav Doubrava. "Túto nerozbornom jednotu hlásili za socializmu predstavitelia Varšavskej zmluvy, teraz to zostáva na NATO. Podobné koncepčné rozumy bolo možné si prečítať za socializmu. Napríklad v elaboráte, ako sa socialistické armády pripravujú na nebezpečenstvo zo strany imperialistov z NATO. Ide o univerzálne kecy. Vrátane zdôrazňovanie inovácií a vedeckého výskumu v záujme posilnenia obrany. "
Halucinácie typ 2030

Summit má byť v znamení radosti z vytvárania koncepcie aliancie do roku 2030. Teda schválenia koncepcie, v ktorej nebude nič nové než eskalácie napätia vo všetkých smeroch. Vraj by tam malo byť tiež uvedené, že by bolo veľmi fajn, aby súčasťou NATO bola aj Ukrajina a Gruzínsko.

"Čiže koncepcia 2030 bude vlastne vyhlásením novej studenej vojny, ktorú senátor Doubrava vo svojej knihe vydanej v roku 2019 označil ako Studená vojna 2.0." Píše autor článku František Roček.
Gender už aj v stratégii NATO

Že nemožno od summitu očakávať nič viac než hromadu kecov, o tom svedčia aj dva materiály o koncepcii NATO 2030 z mozgov šikovných analytických géniov. Géniovia poukázali na dôležitosť témy "Rodová povaha výziev v oblasti ľudskej bezpečnosti si zaslúži väčšiu pozornosť ..." Uzatvára svoj článok web prvnizpravy.cz.

(Medzititulky red. HD.)

Anna Belousovová: Do NATO platíme miliardy za to, že si zo Slovenska spravilo vojenské cvičisko
Najnovšia tlačová správa ministerstva obrany zarazila nejedného čitateľa. Každé tri hodiny deň čo deň, v dennej i nočnej dobe, po celý týždeň presuny vojenskej techniky a personálu cudzích mocností po našom území. A to všetko už niekoľko... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Ivan Brožík