Očkovanie ohrozuje licencie lekárov, tvrdí právnik Weis
14 | 06 | 2021 I Gabriela Fedičová

Advokát JUDr. Peter Weis pripomína lekárom Hippokratovu prísahu. Podľa neho sa ňou majú riadiť počas svojho povolania. Vzhľadom na to, že sú už pomerne známe mnohé vedľajšie účinky očkovacích látok, vrátane smrti, môže podľa neho ísť aj o porušenie Hippokratovej prísahy.


Hippokratova prísaha je súbor etických pravidiel.

Peter Weis v denníku Infovojna uverejnil tri body z prísahy, ktoré môžu lekári vpichnutím očkovacej látky do tela pacienta porušiť.
Prvý bod

"Spôsob svojho života zasvätím podľa vlastných síl a svedomia úžitku chorých a budem ich ochraňovať pred každou krivdou a bezprávím," píše.
Druhý bod

"Ani prosbami sa nedám prinútiť na podanie smrtiaceho lieku, ani sám nikdy na to nedám podnet," píše.
Tretí bod

"Nijakej žene nepodám prostriedok na vyhnanie plodu," píše.

Očkovanie detí proti koronavírusu nie je správnou cestou (Thomas Mertens)
Názor Thomasa Mertensa (Wochenblick) Čítať ďalej
12 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová

V hre sú licencie lekárov, ktorí sa spreneveria svojmu poslaniu a povolaniu

"Všetci lekári, ktorí sa pokúsia vpraviť pacientovi látku, ktorý sa nazýva v mainstreame vakcínou proti kovidu, môžu porušiť Hippokratovu prísahu," píše Peter Weis.

Upozorňuje, že prísahu a zodpovednosť lekára nemožno obmedziť žiadnym vyhlásením.  "Žiadnym naoko informovaným súhlasom ani zmluvným vzťahom s pacientom," dodáva.
Očkovacie centrá fungujú inak, ako budú ambulancie

V očkovacích centrách je podľa Weisa zodpovednosť rozpustená medzi viacerých. Podstatou je, aby nikto, kto spolupracuje na podaní očkovacej látky nemusel cítiť priamo zodpovedný.  "V ambulancii to však bude iné. A pôjde o deti. Právnici, pripravte sa, v hre sú licencie lekárov, ktorí sa spreneveria svojmu poslaniu a povolaniu," upozorňuje.

Na portáli Infovojna zverejnil aj celý text prísahy.

Johnson: Británia chce ďalšie vyšetrovanie pôvodu COVID-19
Britský premiér Boris Johnson v nedeľu povedal, že Spojené kráľovstvo si želá ďalšie vyšetrovanie pôvodu pandémie ochorenia COVID-19, avšak v súčasnosti sa krajina nedomnieva, že by nový druh koronavírusu pochádzal z laboratória. Informovala o tom... Čítať ďalej
14 | 06 | 2021 | tasr