Šéfovia a manažéri farmakoncernov sa stali vďaka pandémii miliardármi
13 | 06 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Deväť vedúcich predstaviteľov farmakoncernov Moderna, Biontech, ROVI a CanSino Biologics sa vďaka pandémii stali miliardármi. Spolu teraz majú 19,3 miliárd dolárov. Kurzy akcií týchto spoločností rovnako prudko rástli, píše Wochenblick.


Šéfovia či manažéri  farmakoncernov sa vďaka koronavírusu a vakcínam stali miliardármi. Svoj majetok si rozšírili aj Bezos, Musk či Buffet.



Zoznam koronových miliardárov – spolu vlastnia 19,3 miliardy dolárov

Na čele zoznamu tróni šéf Moderny Stéphane Bancel, ktorý sa „nabalil“ o ohromujúcu čiastku 4,3 miliardy dolárov. Na krk mu dýcha šéf a spoluzakladateľ Biontechu Ugur Sahin so 4 miliardami dolárov.


Prečo čínski vedci zaregistrovali patent na koronovú vakcínu pred vypuknutím pandémie? (The Epoch Times)
Komentár ts (The Epoch Times) Čítať ďalej
11 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Profitovali však aj ďalšie špičky Moderny: Imunológ a investor Timothy Springer má teraz 2,2 miliardy dolárov a šéf predstavenstva Noubar Afeyan 1,9 miliardy. Zakladajúci investor a vedec Robert Langer si na účet pripísal 1,6 miliardy.


Na zozname sú aj vedúci predstavitelia spoločnosti CanSino Biologics. Vyvinula jednodávkovú vakcínu proti koronavírusu, ktorú povolili v Číne. Spoluzakladateľ Žu Tao si prišiel na 1,3 miliardy dolárov. Ďalší spoluzakladatelia  QiuDongxu a Mao Huinhao zbohatli o 1,2, respektíve 1 miliardu dolárov.


Deviatym miliardárom je predseda ROVI Juan Lopez-Belmonte s čiastkou 1,8 miliardy dolárov. ROVI dodáva Moderne fľašky na vakcínu a pred mesiacom uzavrel novú dohodu na výrobu vakcíny.



Svoj majetok znásobili aj Bezos, Musk či Buffet

Pandémia pomohla aj ďalších boháčom znásobiť svoj už aj tak dosť veľký majetok. Sú to milionári Jeff Bezos, Elon Musk či Warren Buffet,  dodáva Wochenblick.at.


Čo ľudia nevedeli o wuchanskom víruse a Bidenových obchodných prepojeniach na Čínu (Dinesh D'Souza)
Komentár Dinesha D'Souzu (The Epoch Times) Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová