Hrnko: Ak by si naši futbalisti pokľakli, zneuctili by tým tisíce našich predkov predaných do otroctva!
13 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Šport a politika by sa mali oddeliť. Avšak na majstrovstvách Európy vo futbale to tak nie je. Pokľaknutie hráčov viacerých tímov pred zápasom na znak akože boja proti rasizmu odsudzuje aj bývalý národniar Anton Hrnko.


So slovami, ktoré v statuse napísal Anton Hrnko sa určite stotožňuje väčšina Slovákov. Pokľaknúť odmietli aj maďarskí futbalisti, ktorých za tento čin dokonca pochválil premiér Viktor Orbán. V súvislosti s pokľaknutím sa Hrnko v úvode statusu pýta: „Pošpinia naši futbalisti hroby svojich predkov?“
Slováci ani iné stredoeurópske národy otrokov nezotročovali

„V súvislosti s majstrovstvami Európy vo futbale sa opäť skloňuje otázka pokľaknutia futbalistov na počesť hnutia Black Lives Matter. Nemôžem povedať ináč iba to, že dané hnutie je vyslovene protibelošsky rasistické. Mali sme možnosť vidieť veľmi jasne, ako černošská luza ponižovala občanov bielej pleti v amerických mestách len preto, že boli bieli,“ konštatuje Hrnko.

Jeho to vraj až tak veľmi netrápi. „Nech si Amerika rieši svoje problémy, ktoré si umelo vytvára. Akoby aj tak ich doma nemala dosť,“ dodáva na okraj. V našom prípade, ako aj všetkých stredoeurópskych národov rasizmus a zotročovanie čiernych obyvateľov planéty je vec úplne irelevantná. Až do modernej doby boli totiž strety našich ľudí s Afričanmi viac ako sporadické. „Možno sa objavili nejakí Etiópčania alebo Somálčania v osmanských vojskách, ktoré drancovali naše územie počas tureckých vojen, ale to je asi všetko,“ vysvetľuje národniar Anton Hrnko.

Maďarskí futbalisti nepokľakli. My kľačíme len pred Bohom, vlasťou a ženou, povedal Orbán
11 | 06 | 2021 | Peter Sulek

Afroameričania boli v očiach svojich pánov slaves, teda Slovania

„Vo vzťahu k otrokárstvu by však možno bolo treba hádam dať do obehu heslo Slavonic Lives Matter, keďže v oblasti Stredomoria bol od 6. do 12. storočia tak rozvinutý obchod so slovanskými otrokmi, že naše etnické meno sa nakoniec stalo termínom pre otroctvo. Aj Afroameričania boli v očiach svojich pánov slaves, teda Slovania. Rôzna forma tohto slova je termín pre otroka vo všetkých západných jazykoch!“ konštatuje ďalej národniar telom aj dušou.

a dodáva: „Práve tí Somálčania, Etiópčania, Arabi a ďalší príslušníci osmanských vojsk boli hlavnými handliarmi s otrokmi, ktorí od roku 1529 až do roku 1683 chodili loviť našich predkov na naše územie za účelom predaja do otroctva podobne, ako to v tomto období začali robiť v afrických džungliach v prospech otrokárov z Európy a oboch Amerík!“


Pokľaknutie našich futbalistov by bolo zneuctenie tisícov našich predkov

Podľa Hrnka len počas osmanského útoku na západné Slovensko roku 1530 odvliekli tureckí vojaci najmä tých rás, ktorým sa dnes máme vraj ospravedlňovať cca 30 000 ľudí. Prípadné pokľaknutie našich futbalistov by bolo skutočne zneuctenie týchto tisícov našich predkov, ktorí mali podobné - ak nie horšie - osudy ako africkí otroci. Stačí si len prečítať báseň Turčin Poničan od sama Chalupku, ak si to utrpenie niekto chce pripomenúť,“ píše na záver Hrnko a dodáva, že dúfa, že členovia nášho realizačného tímu i naši futbalisti dokážu, že si vedia vážiť seba i svojich predkov!

Bývalý starosta New Yorku označil BLM za „teroristickú skupinu“, ktorá „nenávidí bielych ľudí“
Rudy Giuliani, právnik prezidenta Donalda Trumpa a bývalý starosta New Yorku, označil Black Lives Matter (BLM) za „domácu teroristickú organizáciu“ plnú „zabijakov“, ktorí „nenávidia bielych ľudí“ a chcú „zvrhnúť náš spôsob života“, informuje... Čítať ďalej
07 | 08 | 2020 | Marek Molnár