Biden má „hollywoodske mačo správanie“ a nie je taký impulzívny ako Trump, tvrdí Putin
12 | 06 | 2021 I Lukáš Leca

Ruský prezident Vladimir Putin v prvom rozhovore pre americké médiá od roku 2018 označil Bidena za "kariérneho" politika, ktorý má "hollywoodske mačo správanie". Porovnával ho aj s jeho predchodcom, informuje portál RT.


Putin tieto vyhlásenia urobil v rozhovore s Keirom Simmonsom z NBC News. Bidenov výrok o tom, že Putin je „zabijak“, označil ruský prezident za prejav typu „hollywoodskeho mačo správania".

„Počas svojho funkčného obdobia som si zvykol na útoky zo všetkých strán a zo všetkých oblastí. Útoky mali rôzne druhy zámienok. Nič z toho ma už neprekvapuje,“ uviedol Putin pre NBC.

"Myslím si, že toto je vyjadrenie celkovej americkej kultúry. V Hollywoode je mačo správanie bežná vec. Mimochodom, v Rusku sa to nepovažuje za normálne," dodal ruský prezident.

Rusko: Prelet amerických bombardérov blízko našich hraníc by mohol narušiť stretnutie Putina s Bidenom
Ruské veľvyslanectvo vo Washingtone varovalo, že prítomnosť amerických bojových lietadiel schopných niesť jadrový arzenál na nedávnych cvičeniach NATO predstavuje vážnu eskaláciu. Takýto krok by mohol by narušiť stretnutie Putina s Bidenom,... Čítať ďalej
11 | 06 | 2021 | Lukáš Leca


Ruský prezident označil bývalého vodcu USA Donalda Trumpa za „farebného jedinca“, ktorý nepochádzal z establišmentu. Súčasný líder Bieleho domu je „radikálne odlišný“, poznamenal.

„Prezident Biden je kariérny muž. Prakticky celú svoju dospelosť strávil v politike,” uviedol Putin pre NBC. "Je to iný druh človeka a ja veľmi dúfam, že sa neobjavia žiadne impulzívne kroky," dodal.

Putin a Biden sa majú stretnúť vo vile LaGrange na brehu Ženevského jazera. Pozemok z 18. storočia je symetrický, takže obom delegáciám môže byť pridelený rovnaký počet miestností, povedali novinárom úradníci. Vila tiež prešla pred samitom niekoľkými rekonštrukciami.

Iránske lode preplávali cez Atlantik a „šíria zbrane v našom susedstve“, tvrdí znepokojený šéf Pentagónu
11 | 06 | 2021 | Lukáš Leca