Putin: "Väčšina Ukrajincov je inteligentná a odmietne vstup do NATO. Nechcú byť krmivo pre delá"
11 | 06 | 2021 I Diana Zaťková

Ruský prezident Vladimir Putin ocenil Ukrajincov, ktorí sú proti tomu, aby sa Kyjev prihlásil do vojenského bloku NATO pod vedením USA. Jednoznačne povedal, že tento krok by bol pre Rusko červenou čiarou. Informuje portál RT.





„Najmenej 50 percent Ukrajincov si neželá, aby krajina vstúpila do NATO,“ uviedol Putin v rozhovore pre spravodajský kanál Rusko 1. „A to sú inteligentní ľudia.“

„Hovorím to bez irónie, a nie preto, že ostatní sú hlúpi,“ dodal prezident. „Ale preto, že tí ľudia, ktorí podporujú vstup do NATO, nechápu, že je lepšie, ak nie sú v línii streľby. Nechcú byť predsa vyjednávacím čipom alebo krmivom pre delá.“
Červená čiara pre Rusko

Putin ďalej uviedol, že tí v ukrajinskej spoločnosti, ktorí sú skeptickí k užším vojenským vzťahom so západom, „majú pocit, že majú podiel na zdieľanej civilizácii a nechcú, aby sa jedna časť tejto civilizácie postavila proti inej jej časti, kým budú zároveň tancovať, ako iný píska“.

Rusi zverejnili dokumenty o štátnom prevrate na Ukrajine v roku 2014 zvanom Majdan
Stála ruská misia pri OSN zverejnila knihu Ukrajina: štátny prevrat. Ide o zbierku dokumentov o udalostiach v roku 2014 počas farebnej revolúcie na Majdane, ktoré nakoniec vyústili do štátneho prevratu, násilného a nezákonného prevzatia moci na... Čítať ďalej
10 | 06 | 2021 | Peter Sulek


Tvrdil tiež, že pristúpenie Kyjeva za člena NATO by znamenalo rakety umiestnené blízko ruských hraníc. "Čas letu z Charkova alebo napríklad Dnepropetrovska do Moskvy by sa znížil na 7 - 10 minút. Bola by to pre nás červená čiara. Alebo nie? “ spýtal sa vodca.
Zelenský je frustrovaný

Zelenský už neraz vyjadril frustráciu z prekážok, ktorým čelí žiadosť o pripojenie sa k bloku. V rozhovore pre Axios so sídlom vo Virgínii uviedol, že „sa dejú veľmi zlé veci“, ale stále verí, že Kyjev bude prijatý do NATO. "Musím zdôrazniť, že mnoho Ukrajincov tomu čoraz viac neverí," dodal s ohľadom na meškanie.

Rusko dokončuje prvú vojnovú loď vybavenú najmodernejšou "neviditeľnou" technológiou
10 | 06 | 2021 | Diana Zaťková


„Myslím si, že ak sme v NATO vítaní, ak nás chcú skutočne vidieť ako svojho člena, potom je zbytočné pozerať sa do ďalekej budúcnosti a diskutovať o nej. Problém by mal byť okamžite vyriešený. Momentálne sme v ohrození, teraz je ohrozená naša nezávislosť a práve teraz potrebujeme pomoc,“ trval na svojom Zelenský.

Začiatkom tohto roka zástupkyňa hovorcu nemeckej vlády Ulrike Demmerová uviedla, že hoci „NATO sa všeobecne riadi politikou otvorených dverí“, pokiaľ ide o Ukrajinu, „v súčasnosti sa nepočíta s ďalšími krokmi smerom k jej členstvu“.

Krásy za mrežami: Ruská väzenská služba organizuje súťaž Miss
09 | 06 | 2021 | Diana Zaťková