PRIESKUM: Žilinka má oproti Lipšicovi viac než dvojnásobnú dôveru
11 | 06 | 2021 I Peter Sulek
Podľa najnovšieho prieskumu agentúry Actly generálnemu prokurátorovi Žilinkovi dôveruje viac než dvojnásobok ľudí ako špeciálnemu prokurátorovi Lipšicovi. Informáciu priniesol portál Topky.sk.

Prieskumná agentúra Actly v najnovšom prieskume zisťovala nielen preferencie politických strán. Zaoberala sa aj otázkami okolo politických káuz, ktorým sa venujú špeciálny prokurátor Daniel Lipšic a generálny prokurátor Maroš Žilinka. Práve spomedzi spomínaných pánov si respondenti vyberali na základe dôvery v rámci vyšetrovania káuz.
Porazený Lipšic

Polovica z tých občanov, ktorí sa vedeli vysloviť ku generálnemu a špeciálnemu prokurátorovi, nedôveruje ani jednému z nich. Každý piaty z nich, respektíve 20 percent dôveruje obom. Maroš Žilinka má oproti Danielovi Lipšicovi viac než dvojnásobnú dôveru. Iba Žilinkovi dôveruje 21 percent, iba Lipšicovi len 9 percent. K téme sa nevedelo vyjadriť 11 percent.

"V radoch voličov koaličných strán prevláda nedôvera k obom hlavným predstaviteľom prokuratúry. U voličov ostatných strán je zasa najčastejším postojom dôvera k obom. V Sme rodina a v SaS je rovnako veľa tých, ktorí dôverujú iba Marošovi Žilinkovi ako tých, ktorí dôverujú iba Danielovi Lipšicovi. Voliči Sme rodina sa však často k téme nevedia vyjadriť. Jedine v OĽANO je dôvera k D. Lipšicovi vyššia ako k M. Žilinkovi, a to viac ako štvornásobne," tvrdí Actly pri porovnaní politických strán v prípade dôvery Lipšicovi alebo Žilinkovi.

Žilinka robí poriadky s NAKA a Lipšicovými ľuďmi. Zrušil nezákonnú časť obvinenia sudcu Molnára
11 | 05 | 2021 | Aneta Leitmanová