Ruská tajná služba „hackla“ počítačový systém holandskej polície. Kvôli vyšetrovaniu MH-17
10 | 06 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Šokujúce odhalenie. Rusko nechce mať nič spoločné so zostrelením osobného lietadla letu MH -17 nad Ukrajinou. Sťažuje sa však, že nebolo prizvané k vyšetrovaniu. Odhaľujúca správa médií: Rusko si zariadilo prístup k informáciám inými prostriedkami, píše Stern.



Rusko odmieta zodpovednosť za katastrofu

V deň, čo sa takto pred siedmimi rokmi v Amsterdame otvoril súdny proces v prípade zostrelenia osobného lietadla letu MH 17 nad Ukrajinou, sa pozornosť opäť upiera na Rusko. Podľa holandskej tajnej služby AIVD prenikli hackeri z ruskej zahraničnej spravodajskej služby SWR hlboko do systémov holandskej polície, a to v čase, keď v roku 2017 bolo v plnom prúde medzinárodné vyšetrovania prípadu zostreleného lietadla spoločnosti Malaysia Airlines. Informoval o tom denník „De Volkskrant“.


Aké veľké škody hackeri spôsobili, nie je známe. Rusko ale stále popiera akúkoľvek zodpovednosť  za katastrofu, pri ktorej zahynulo takmer 300 ľudí,  väčšinou Holanďanov. Súčasne sa ale stále sťažuje, že bolo vylúčené z účasti na medzinárodnom vyšetrovaní.


Krásy za mrežami: Ruská väzenská služba organizuje súťaž Miss
09 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

 „Vďaka“ hackerom bolo Rusko veľmi dobre informované o stave vyšetrovania


Po začatí politicky „výbušného procesu“, ktorý sprevádzajú  prísne bezpečnostné opatrenia na letisku v Amsterdame, hovorca Kremľa Dmitrij Peskov prišiel opätovne s kritikou. Ako sa teraz ukazuje, Rusko bolo pravdepodobne prinajmenšom veľmi dobre informované o stave a obsahu vyšetrovania.


Podľa správy „Volkskrant“  holandská polícia o hackerskom útoku nemala ani tušenie. Najavo vyšiel až na základe zistení tajnej služby. Podľa novín sa informácie opierali o vyšetrovanie a rozhovory s osobami, ktorých sa to priamo týkalo. O hackerskom útoku verejnosť vôbec nevedela. Polícia sa k tomu odmietla vyjadriť.



Infikovaná IP adresa na polícii

AIVD dostala informácie o tom, že ruskí hackeri prenikli do policajnej siete prostredníctvom konkrétnej IP adresy na holandskej Policajnej akadémii. Cez takúto adresu sa možno cielene dostať k jednotlivým zariadeniam  počítačovej siete. Podľa niekoľkých anonymných zdrojov sa potvrdilo, že útočníci zanechali stopy na rôznych miestach policajnej siete. Medzera v bezpečnostnom systéme sa zistila  v septembri 2017.


CNN Prima News prelomila informačné embargo o Fauciho globálnom COVID spiknutí
Informácie zo zverejnených e-mailov Anthonyho Fauciho o globálnom covidovom spiknutí by boli za normálnych okolností atómovou bombou, ktorá by zmietla médiá, politikov aj vedcov. Médiá sa však z pochopiteľných dôvodov rozhodli ich skutočný obsah... Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Peter Sulek

Dva mesiace predtým dotknuté krajiny (Holandsko, Ukrajina, Belgicko, Austrália a Malajzia) vytvorili spoločný vyšetrovací tím. Cieľom bolo, aby sa páchatelia v Holandsku zodpovedali za svoj čin.


Traja Rusi a jeden Ukrajinec, ktorí čelia obvineniu  zo zodpovednosti za zostrelenie lietadla letu číslo MH-17, sa v pondelok na súd nedostavili. Len jeden sa nechal zastupovať advokátom.  Predpokladá sa, že sa zdržiavajú v Rusku a je vysoko pravdepodobné, že ch krajina nevydá.



Panika v holandskej polícii

Odhalenie hackerského útoku vyvolalo vzhľadom na brizantné vyšetrovanie v holandskej polícii veľkú paniku. Kvôli medzerám v bezpečnostných opatreniach si ruskú infiltráciu vôbec nevšimli a vzhľadom na chýbajúcu Log databázu je podľa odborníkov prakticky nemožné zistiť, k čomu sa hackeri vlastne dostali.


Policajná sieť je tak veľká, že do nej možno preniknúť na rôznych miestach. Odborníci ani nevedeli, kde majú začať s hľadaním, jasné bolo len to, že sa Rusom podarilo do systému dostať.


Chystajú nám „páni sveta“ na júl celosvetový kolaps?
Svetové ekonomické fórum Davos má na júl 2021 naplánovanú vojnovú hru, ktorá má „simulovať“ zablokovanie celosvetovo životne dôležitých dodávateľských reťazcov. Pričom práve táto organizácia „prorocky“ nacvičovala covid pandémiu už niekoľko... Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Imrich Kovačič

Na naliehanie tajnej služby sa okamžite zaistila bezpečnosť a ochrana najdôležitejších výsledkov z vyšetrovania. Výrazne sa zlepšil aj  bezpečnostný systém policajnej siete.



Odpovede dá súd v Amsterdame

Súdny proces v Amsterdame by ma do konca roka vyjasniť všetky otvorené otázky. Bolo lietadlo MH 17 skutočne zostrelené ruskou protilietadlovou raketou? Prokurátor chce predložiť množstvo dôkazov, vrátane svedeckých výpovedí a videozáznamov, ktoré by mali preukázať transport rakety z Ruska.


V tele pilota sa okrem iného našli malé úlomky takejto rakety. Po druhé. Odkiaľ bola raketa vystrelená? Obžaloba tvrdí, že  z východnej Ukrajiny. Obhajoba to spochybňuje. Po tretie: Akú úlohu zohrali pri zostrelení lietadla štyria obvinení? Prokuratúre ide o to, kto vydal povel na odpálenie rakety.


Srbsko: NATO zaplatí za následky bombardovania ochudobneným uránom!
Prvá žaloba proti NATO z dôvodu zvyšujúcemu sa počtu chorôb po bombardovaní Juhoslávie ochudobneným uránom dorazila do bruselského sídla Aliancie, informuje server prvnizpravy.cz. Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Tibor Sipos

Niet pochýb o tom, že lietadlo bolo zostrelené

Pravidelný let spoločnosti Malaysia Airlines s číslom MH 17 bol na trase z Amsterdamu do Kuala Lumpur 17. júla 2014. Medzi 16:20 a 16:25 miestneho času sa Boeing 777-200ER zrútil nad mestom Tores na východe Ukrajiny. Zahynulo všetkých 298  pasažierov, vrátane 80 detí a 15 členov posádky.


Vyšetrovatelia  zistili, že osobné lietadlo zostrelila ruská raketa Buk M1. Katastrofa sa stala v čase bojov na východe Ukrajiny. Podľa počtu obetí je zostrelenie lietadla jednou z desiatich najvážnejších leteckých katastrof. Hľadanie vinníkov pokračuje, uzatvára Stern.


Zdroje:  „De Volkskrant“, „De Telegraaf“, „General Dagblad


Kotleba vyzradil utajované informácie: Desiatky amerických vojakov vraj na Sliači nacvičujú útok zvonku!
Informáciu z rokovania parlamentného branno-bezpečnostného výboru prezradil Marian Kotleba takpovediac nepriamo. Desiatky amerických vojakov majú dokonca na medzinárodnom letisku s civilno-vojenskou prevádzkou nacvičovať denne a v plnej bojovej... Čítať ďalej
08 | 06 | 2021 | René Skalný