OĽaNO ako novodobé NSDAP: Úrady začali riešiť Matovičove sympatie k Hitlerovej strane
09 | 06 | 2021 I Tibor Sipos

Europoslanec Milan Uhrík podal trestné oznámenie na expremiéra a súčasného ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO) za údajné sympatie k NSDAP. Teraz z uznesenia prokurátora Úradu Špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), ktorý exkotlebovec zverejnil na Facebooku, vyplýva, že prípadom sa zaoberá aj Okresný úrad Bratislava.


"Podržte sa! Protiextrémistický prokurátor Honz má dôvodné podozrenie, že Matovič spáchal svojimi oslavnými výrokmi o nacistickej NSDAP priestupok," napísal Uhrík na svojom facebookovom účte. "Nech si Matovič po studenej sprche od nášho poslanca Mira Suju vychutná teraz aj druhú vlastnú medicínu - opletačky s políciou. Keď som na Matoviča podával trestné oznámenie za jeho výrok o ambícii OĽaNO prekonať nacistickú NSDAP, tak som si nebol istý či si len robí srandu, alebo to myslí vážne," pokračoval.

Novodobé NSDAP na Slovensku

Líder vládnucej strany OĽaNO je riešený úradmi za jeho výrok, v ktorom prirovnal svoju stranu k NSDAP - politickej strane, ktorej predsedal diktátor Adolf Hitler. Táto nacistická strana rozpútala 2. svetovú vojnu, pri ktorej zahynulo 50 až 80 miliónov obetí, zaviedla rasový hon na ľudí, ktorí neboli "čistej rasy", a následne ich mučila a hromadne vraždila v koncentračných táboroch.

Kamenický svoj výrok o Hitlerovi oľutoval, keď ho Remišová zvozila: "To som prehnal!"
Máme tu začiatok ďalšej koaličnej krízy? Líderka Za ľudí Veronika Remišová v relácii RTVS Za 5 minút 12 uviedla, že radšej jej strana odíde z vlády, než aby prešiel návrh Sme rodina o zmene kolúznej väzby. Kvôli nej tlačia najmä na ministerku... Čítať ďalej
17 | 05 | 2021 | Tibor Sipos


Matovič prejavil sympatie k NSDAP na tlačovej konferencii v roku 2020. "Myslím si, že NSDAP bola najväčšia politická strana, a keď akože kvalita politickej strany sa meria podľa počtu členov, tak oni mali, myslím, že 25 miliónov, takže tú ambíciu máme prekonať NSDAP v tejto veci," uviedol bez dlhšieho premýšľania nad tým, čo práve povedal.

Vďaka svojim krokom súvisiacim nielen s protipandemickými opatreniami, ktoré mnohí označujú za nezákonné, si Matovič vyslúžil prezývku "diktátor" mnohokrát, a to najmä v čase, kedy predsedal vláde. "Po roku som však presvedčený, že Matovič zavádzanie fašistického režimu na Slovensku myslel úplne vážne!" Zdôraznil europoslanec. "Priznám sa, že Matovičovi to behanie po policajných staniciach prajem. Nech si zvyká. Spravodlivosti neujde! Národ nezabúda," uzavrel pomstychtivo.

Uhrík: Snáď už neexistuje dno, ktoré by mohol takzvaný žurnalista Peter Schutz preraziť
Na novinára denníka SME Petra Schutza sa valí kritika nielen zo strany Smeru-SDS, ktoré na neho dokonca podalo trestné oznámenie, ale aj z hnutia Republika a od jej lídra Milana Uhríka. Ten je presvedčený, že takéto niečo sa beztrestne písať... Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik