Juraj Blanár: Koalícia trestá Slovákov za iný názor, Matici berie, Csemadoku dáva
09 | 06 | 2021 I Ivan Brožík

Peniaze vo forme dotácií iba pre "našich". Máš iný názor na dianie v spoločnosti? Nie si náš volič? Tak ťa finančne, ale aj existenčne zruinujeme a budeš ticho. Poďme si kupovať maďarské hlasy, matičiari nás voliť nebudú!


Jeden výrok za všetky: "Je šokujúce, že Matovičom predložený a koaličnými poslancami schválený rozpočet, ukrátil Maticu slovenskú zhruba o 23 percent. Pritom Csemadok dostal 400 tisíc eur, čo je približne 23 percent odobraných Matici slovenskej!“ Toto je podľa poslankyne Laššákovej vizitka premiéra Matoviča a rovnako aj ministerky Milanovej, ktorá sa správa k vlastnej národnej inštitúcii ako k nepriateľovi. Napísal web bystricoviny.SK.

Ľubica Laššáková: Po snahe degradovať Múzeum SNP je tu ďalší útok. Obeťou je Matica slovenská
07 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová


Reprofoto FB (@Juraj Blanár)

Koalícia trestá za iný názor

"Vládna koalícia trestá každého za iný názor. Matici slovenskej zobrala financie. Tento rok to je o viac ako 400 tisíc menej eur." Pripomína na sociálnej sieti aj Juraj Blanár.
Trestá Maticu vláda za jej slovenskosť?

"Len sa tak zamýšľam či preto, že presadzuje Slovensko a našu históriu? Múzeum SNP chcú zase pripraviť o samostatnosť a presunúť ho pod Naďove ministerstvo obrany. Že by preto, aby mohli meniť dejiny a aby sme sa dozvedeli, že Slovensko vlastne oslobodil od fašistov niekto iný ako Červená armáda⁉️"
Nekultúrnosť Matovičovej koalície

"A tak by sme o nekultúrnosti Matovičovej koalície mohli pokračovať ďalej. No nič sa nezmení, kým prezidentka nevyhlási referendum za čo najskoršie voľby‼️" Píše juraj Blanár na sociálnej sieti.

 

S tým však veľmi úzko súvisí aj jeho ďalší postreh, taktiež publikovaný na jeho profile.

Reprofoto FB (@Juraj Blanár)


"Minister vnútra Roman Mikulec nemal byť na svojej pozícii od začiatku vlády Igora Matoviča. Presviedča nás o tom pravidelne. Priam vojna v silových zložkách, pochybné obvinenia, zneužívanie kajúcnikov, permanentné návrhy na väzbu, žiadne úkony vyšetrovateľov celé mesiace atď..."

Tajný agent v službách OĽaNO a jeho poslaneckého klubu

"A už sa celkom zabudlo, že jeho pravou rukou bol zatiaľ jediný tajný agent v súčasnej histórii Slovenska, ktorý protiprávne kandidoval do parlamentu - Lukáš Kyselica. Ten síce už na ministerstve skončil ako štátny tajomník, ale v klube OĽaNO je stále poslancom. Dnes sme podali poslanecký návrh na vyslovenie nedôvery ministrovi vnútra." Dodáva k celkovému obrazu "kultúrnosti " súčasnej moci Juraj Blanár.

(Medzititulky red. HD.)

Taraba naložil ministerke kultúry: "Vrchol arogancie! Likvidovať Maticu slovenskú a podporovať Csemadok"
Poslanec Tomáš Taraba označil na tlačovej besede ministerku kultúry Natáliu Milanovú za likvidátorku národnej kultúry. Miesto podpory Matice slovenskej chce podporovať Csemadok. Čítať ďalej
12 | 05 | 2021 | Diana Zaťková