Hnijúce telá, na ktorých si pochutnávali krysy. Exšéf parížskej univerzity je obvinený zo zneuctenia mŕtvol
09 | 06 | 2021 I Diana Zaťková
Bývalý prezident renomovanej Univerzity Paríž - Descartes bol obvinený zo škandálu, v ktorom boli v centre francúzskeho hlavného mesta uskladnené desiatky tiel darovaných na výskum za otrasných podmienok, informuje portál RT.




Frederic Dardel, ktorý stál v čele inštitúcie v rokoch 2012 - 2019, bol v piatok obvinený zo „zneuctenia mŕtvoly“. Potvrdila to jeho právnička Marie-Alix Canu-Bernardová.
Masový hrob v srdci Paríža

Vláda odstavila univerzitné Centrum darcovstva tela v roku 2019 po tom, čo znepokojivé podrobnosti o ukladaní mŕtvych tiel zverejnil francúzsky spravodajský časopis L'Express.

V publikácii sa uvádza, že „tisíce“ ľudských pozostatkov boli „na desaťročia“ uložené na fakulte Rene-Descartes. Scéna popisuje ako „hromadný hrob v srdci Paríža“.

Obvinenie zo znásilnenia: Bidenovo ministerstvo spravodlivosti sa prekvapujúco postavilo na stranu  Trumpa
Prekvapenie: Ministerstvo spravodlivosti administratívy Joea Bidena sa postavilo na stranu Donalda Trumpa v prípade E. Jean Carrollovej. Carrollová obvinila amerického exprezidenta zo znásilnenia a ohovárania, píše Stern. Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Uskladnené za otrasných podmienok

Fotografie odovzdané spoločnosti L'Express údajne ukazovali desiatky tiel, ktoré boli držané „nahé, znetvorené, s otvorenými očami a nakopené na nosidlách“, pričom niektoré boli v rozklade, zatiaľ čo iné obhrýzali krysy.

Canu-Bernardová uviedla, že počas svojho funkčného obdobia požadoval Dardel viac vládnych finančných prostriedkov na vyriešenie mnohých problémov s chladiarenskými zariadeniami.

Texas zakazuje Covid pasy. Požadovať ich bude porušením osobnej slobody
09 | 06 | 2021 | Diana Zaťková

Advokátka obvinila vládu

Zoznam problémov, ktoré mali za následok „nedodržiavanie zákonných povinností“, zahŕňali chladiace miestnosti, ktoré neboli hermeticky uzavreté, chybné vybavenie, nedostatočné vetranie a zablokované odtoky, uvádza sa v článku L'Express.

Canu-Bernardová obvinila vládu zo zlých podmienok v tejto záležitosti a uviedla, že Dardel „nikdy neprestal lobovať za granty“.

V júni vláda zistila, že v centre, ktoré bolo založené v roku 1953, došlo k „závažným etickým porušeniam“.

Chystajú nám „páni sveta“ na júl celosvetový kolaps?
Svetové ekonomické fórum Davos má na júl 2021 naplánovanú vojnovú hru, ktorá má „simulovať“ zablokovanie celosvetovo životne dôležitých dodávateľských reťazcov. Pričom práve táto organizácia „prorocky“ nacvičovala covid pandémiu už niekoľko... Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Imrich Kovačič

Telo na predaj

Napriek tomu, že niektoré darované telá boli určené na použitie v akademickom výskume, údajne boli predané súkromným spoločnostiam v hodnote 900 EUR za jedno telo na účely, ako sú napríklad crash testy automobilov.

Agentúra AFP informovala, že dvaja laboratórni asistenti boli obvinení aj zo znesvätenia mŕtvoly.

Asociácia Charnier Paris-Descartes, ktorá zastupuje príbuzných ľudí, ktorí darovali ich telá centru, obvinenia proti Dardelovi uvítala.

Teória úniku koronavírusu z laboratória je vierohodná, tvrdí tajná správa USA
Americké Národné laboratórium Lawrence Livermorea v tajnej správe z vlaňajšieho mája uviedlo, že hypotéza o možnosti úniku vírusu COVID-19 z čínskeho laboratória znie vierohodne a je potrebné ju detailnejšie prešetriť. Napísal to denník The Wall... Čítať ďalej
09 | 06 | 2021 | Tibor Sipos