Remišová ostro o Kolíkovej: Sedela vo vláde Smeru aj po vražde Kuciaka, preto chcela predčasné voľby
08 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Súboj medzi rivalkami v strane Za ľudí pokračuje! Tentokrát v rozhovore pre Nový Čas predsedníčka strany Veronika Remišová konfrontovala stranícku a ministerskú kolegyňu Máriu Kolíkovú. Obvinila ju, že sedela vo vláde Smeru aj po Kuciakovej vražde.
Kým ja som bojovala proti "mafii", Kolíková sedela vo vláde s Ficom

Podľa Remišovej sú jej ambície razantne odlišné od Kolíkovej. Kým vicepremiérka plánuje bojovať proti korupcii a návratu do "smeráckej éry", Kolíkovej by to podľa Remišovej vyhovovalo.

"Máriu Kolíkovú rešpektujem ako odborníčku. No Mária Kolíková ako politička – tu sú naše politické príbehy do veľkej miery rozdielne. Kým ja som v opozícii bojovala proti Smeru a ľuďom, ktorí dnes končia vo väzení, Mária Kolíková sedela vo vláde Roberta Fica aj s Robertom Kaliňákom. Bolo to v čase, keď kulminovali všetky veľké kauzy. Keď Robert Fico nadával novinárom do protislovenských špinavých prostitútok alebo keď prepukla kauza Bašeternák, tak v zlomových okamihoch som nepočula od nej ani slovo protestu proti škandálom, ktoré vtedajšia vláda páchala," uviedla Remišová.

Boj o flek Remišová verzus Kolíková: Keď sa stretne hlúpa s tou, čo ide cez mŕtvoly
Boj o flek šéfky jednej bezvýznamnej a viac-menej náhodnej parlamentnej strany nie je dramatický. Je smiešny. Projekt strany podporovanej zo zahraničia, stvorený len pre jeden účel, umiera. Ako, kde a kedy presne zatrepe kopytami naposledy, je... Čítať ďalej
29 | 05 | 2021 | Petra Demková

Návrat mafie

Šéfka takzvaných žaluďov sa vyjadrila aj k nedávnej koaličnej kríze a k téme predčasných volieb. "Pre mňa predčasné voľby boli červenou čiarou, za ktorú som nebola ochotná ísť, pre Máriu Kolíkovú boli predčasné voľby, a teda návrat Fica a Pellegriniho prijateľným rizikom, ktoré bolo treba podstúpiť. A tu sme sa rozchádzali. Všetko nasvedčovalo tomu, že vláda Smeru/Hlasu je v zóne komfortu pani Kolíkovej, keďže ona už v takej vláde a počas najhorších káuz vtedajšej zostavy sedela. Bez toho, aby proti ich kauzám verejne protestovala," pokračovala rozhorčene.

Pre vicepremiérku tak bolo prioritou najmä zabránenie návratu do "smeráckej éry", čo by bola pri predčasných voľbách reálna možnosť, ba dokonca najpravdepodobnejšia. "Mária Kolíková bola ochotná toto riziko podstúpiť, ja nie. Keď ideme do vynášania z interných rokovaní, tak keby som mala začať hovoriť, ktorí ľudia z Kolíkovej frakcie chodili za mnou, aby som ich navrhla koaličným partnerom za ministrov, bola by to nepekná diskusia," dodala predsedníčka Za ľudí Veronika Remišová.

Ministerka Kolíková klamala v priamom prenose: Jej vlastní straníci ju za to ostro kritizujú
30 | 05 | 2021 | Tibor Sipos