Draxler: Na Mičovského zabudnite. Ten nie je vôbec dôležitý, podobne ako jeho OĽaNO
08 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Ján Mičovský sa postaral svojráznou demisiou aspoň o chvíľkovú zábavu pre celé Slovensko. Smeje sa z neho aj exminister školstva Juraj Draxler, ktorý v statuse otvorene napísal, že sa úplne a dokonale „zhovädil“.


Ján Mičovský síce odstúpil v dôsledku korupčného škandálu jeho nominantky na riaditeľku Slovenského pozemkového fondu. Lenže tlaky na jeho demisiu silneli z viacerých strán už predtým. Nad exministrom pôdohospodárstva Mičovským sa v statuse zamýšľa aj exminister školstva Draxler, ktorý mu rozhodne dobré referencie nedáva.
Žiaden rezort sa nedá riadiť bez znalosti problematiky

Nekompetentný minister môže podľa Draxlera spôsobiť strašné škody, ale to v mediálnych hrách nehrá takmer žiadnu rolu. „Hráme sa len na príbehy o korupcii, mafii a podobne. Mičovský sa dnes ľudovo povedané zhovädil úplne dokonale,“ píše Juraj Draxler.

Dodáva, že v zásade to nie je Mičovského chyba a on je len extrémom inak rozšíreného javu. Máme často veľmi nekompetentných politikov a takmer nikomu to ani neprekáža. Draxler sa vzápätí púšťa do retrospektívy toho, čo musel vedieť on, ak chcel viesť rezort školstva a vedy. A nebolo toho málo.

„Jednoducho tak ako nepostavíte most bez znalostí statiky a metodík modelovania záťaže, len veľmi ťažko naozaj kompetentne zvládnete rezort, kde musíte ovládať teórie opisujúce, o čom ten rezort vôbec je. A mať nejaké zručnosti a základné znalosti, aby ste mohli vôbec chápať podklady, ktoré si vyžiadate,“ konštatuje exminister školstva.

Draxler: Bežní občania už musia strácať dôveru v nejakú súdnosť politikov
Slovenská politická scéna nabrala novú (ne)kultúru. To, ako sa k sebe správajú súčasní politici tu už dávno nebolo. A to Matovič a spol. sľubovali po nástupe k moci novú kultúru v politike. Juraj Draxler im statuse pripomína, že tým trpí nielen on,... Čítať ďalej
01 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Novinári doslova milujú debilov v politike

Prvý problém sú podľa Draxler novinári. „Tí doslova milujú - a nech sa nikto nehnevá, ale to slovo použijem ako technický, medicínsky termín - debilov. Ja som ako minister prichádzal do styku s celým radom ľudí hlásiacich sa o to, že chcú byť školskými reformátormi. Žiaden z nich na to ani vzdialene nemal nejakú kvalifikáciu, už vôbec nie medzinárodnú, ale to nebránilo tomu, aby mali obrovský prístup do médií,“ uváda exminister. Dodáva, že problém je trochu širší a nemôžeme úplne všetko zvaľovať na novinárov.

Draxler: Ak by matovičovci vládli ešte tri roky, tak tu nebude „koniec mafie“, ale mafie sa začnú tvoriť
Exminister školstva Juraj Draxler varuje, že ak bude pokračovať súčasná vláda, ďalšie tri roky, neprinesie "koniec mafie". Naopak, nové mafie sa začnú vytvárať. Na Slovensku to v týchto týždňoch a mesiacoch vyzerá ako v akčnom filme Vojna... Čítať ďalej
03 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik

Najbližšie voľby nebudú len o výmene jedných banditov za iných

Draxler si myslí, že ani tridsať rokov od novembra 1989 sme si ako spoločnosť nevytvorili základné triediace mechanizmy na to, kto by mohol rozhodovať o spoločnosti, a kto sa na to vôbec nehodí. „Áno, v ére internetu a sociálnych sietí s tým zápasia aj iné krajiny, ale my sa v tomto so zabehanými krajinami nemôžeme nijako porovnávať. Milujeme podpriemernosť (nech je niekto hore, čo najväčší idiot, aspoň sa je z koho vysmievať). Zbožňujeme neúspech - chvalabohu, svet by bol nejako menej pohodlný, keby tu bol morálny tlak na to, aby som aj ja pracoval, študoval, snažil sa,“ pridáva exminister školstva.



„A sme patriotickí, keď ide o futbal či hokej, nie, keď ide o Slovenskú republiku ako takú. Ako štát. So všetkými sociálnymi, politickými a kultúrnymi náležitosťami," píše Draxler.

Na záver dodáva, že najbližšie voľby nebudú len o tom ako vymeniť jedných banditov za iných. Mali by byť aj o tom, ako aspoň čiastočne zlomiť tradíciu nie veľmi efektívnej, nie veľmi sebavedomej a vo všeobecnosti dosť diletantskej politiky.

"P. S.: Na Mičovského zabudnite. Ten nie je vôbec dôležitý. Podobne, ako jeho domovská strana či hnutie," zaklincoval Draxler.

Becík: Exminister Mičovský neurobil pre našich poľnohospodárov a potravinárov vôbec nič! (VIDEO)
Odstúpenie Jána Mičovského z postu ministra pôdohospodárstva síce mnohých prekvapilo, ale starostu Dvorov nad Žitavou Branislava Becíka potešilo. Ako vo videu na sociálnej sieti hovorí, bolo načase, pretože naším poľnohospodárom a potravinárom... Čítať ďalej
27 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik