Pellegrini si zavaril snímkou, na ktorej je obklopený dievčatami: Generál podáva podnet výboru NR SR (FOTO)
07 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Líder Hlasu Peter Pellegrini naštval generála Pavla Macka zverejnením fotografie s dvoma dievčencami. Vraj tým robil reklamu istej firme. Expremiér za taký istý prešľap kritizoval prezidentku Zuzanu Čaputovú. Macko na Facebooku oznámil, že podáva podnet výboru NR SR.

Hlas na čele s predsedom Petrom Pellegrinim posledné dni navštevovala slovenské regióny, kde si robila kampaň a stretávala sa s občanmi. "Ďakujeme všetkým našim členom a sympatizantom," napísal niekdajší smerák na sociálnych sieťach, k čomu pripol i zopár snímok. Na jednej z nich je však obklopený dvoma slečnami, ktoré majú na odeve názov spoločnosti, čo je možné považovať za reklamu. Politici majú zakázané robiť reklamu.
Pellegriniho útok na Čaputovú

"Najprv som sa trocha zasmial. Potom som si spomenul, že rodná strana pána Pellegriniho zaútočila na prezidentku SR za to, že prevzala od Petry Vlhovej v dobrej viere dres, na ktorom boli reklamy a dobromyseľne sa spolu odfotili. Začal ju okamžite riešiť Výbor NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií pre porušenie zákazu reklamy," napísal generál Macko na svojom facebookovom účte.



Podľa neho sa Pellegrini na rozdiel od Čaputovej naozaj previnil. "Na rozdiel od prezidentky, ktorá mohla byť prekvapená darom od lyžiarky Vlhovej, pán poslanec si celkom vedome na svoju propagáciu a propagáciu firmy vybral miesto, čas, firmu a zverejnil fotografiu," skonštatoval generál.

Macko preto podáva podnet výboru s vierou, že použije rovnaký meter na Pellegriniho, aký použil na Čaputovú. "Buď je postih výborom NR SR neprimeraný v obidvoch prípadoch, alebo v Smere a Hlase sú politickí manipulátori a pokrytci," uzavrel.

Politológ: "Ficova opozičná politika je ako Matovičova. Agresívna, za hranicou elementárnej slušnosti"
Spôsob tvorby opozičnej politiky predstaviteľov Smeru sa podľa politológa Gabriela Eštoka z Filozofickej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach výrazne podobá štýlu opozičnej politiky Igora Matoviča. Je rovnako agresívna, ide na... Čítať ďalej
07 | 06 | 2021 | Diana Zaťková