Generálna prokuratúra zrušila obvinenie bývalého šéfa operatívneho oddelenia NAKA. Vraj je nezákonné
07 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Od zadržania šéfa operatívneho oddelenia NAKA Jána Kaľavského uplynuli tri týždne. Prokurátor však uznesenie zrušil, informuje portál HN. 

„Prokurátor generálnej prokuratúry 4. júna 2021 na podklade sťažnosti obvineného vedúceho operatívneho oddelenia Národnej kriminálnej agentúry Mgr. J. K. rozhodol o zrušení uznesenia vyšetrovateľa Úradu inšpekčnej služby z 21. mája 2021 o vznesení obvinenia voči menovanému z prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa z dôvodu, že bolo nezákonné, predčasné a nedôvodné," uviedol hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan.

Kaľavského zadržala inšpekcia koncom mája. Túto policajnú akciu však zatienilo iné uznesenie o začatí trestného stíhania exriaditeľa NAKA Branislava Zuriana, ktorého obvinili zo zneužívania právomoci verejného činiteľa a vyzradenia utajovanej skutočnosti. Ten sa krátko predtým vzdal funkcie.

Kaľavský bol podľa informácií HD v úzkom styku s trestne stíhaným Petrom Koščom, ktorý sa pred políciou ukrýva v oblasti Indického oceánu. Košč dlhodobo spolupracoval s trestne stíhaným exriaditeľom SIS Vladimírom Pčolinským.

Výsluch Zetochu v utajenom režime. Advokáti si museli dokonca odložiť všetku elektroniku
„Pokojné“ vody v NAKA sa opäť rozhýbali. Tentokrát kvôli sledovaniu Igora Matoviča, Daniela Lipšica či ďalších. Vraj mali byť dôležití pre Norberta Bödöra. Čítať ďalej
07 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik