Výsluch Zetochu v utajenom režime. Advokáti si museli dokonca odložiť všetku elektroniku
07 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

„Pokojné“ vody v NAKA sa opäť rozhýbali. Tentokrát kvôli sledovaniu Igora Matoviča, Daniela Lipšica či ďalších. Vraj mali byť dôležití pre Norberta Bödöra.


Krátko predpoludním prišiel na výsluch do budovy NAKA obvinený Marian Zetocha. Ide o bývalého policajného funkcionára, ktorý neskôr pôsobil aj na vysokej pozícii v SIS. Podľa zistení TV JOJ ho majú vypočúvať v utajenom režime. Informuje portál noviny.sk.
Zetocha sledovačkou pre Bödöra zneužil právomoci verejného činiteľa

Podľa zistení televízie sa výsluch vykonáva v špeciálnom režime, ktorým chcú vyšetrovatelia zabezpečiť úniku informácií. Advokáti dokonca museli pred vstupom do miestnosti odložiť mobilné telefóny do bezpečnostných schránok. Nesmeli mať pri výsluchu žiadne iné nahrávacie zariadenia. Vyšetrovateľ ich požiadal aj o to, aby do schránok odložili inteligentné hodiny či podobné elektronické zariadenia. Bežné je i to, že po takomto úkone obhajcovia nemusia dostať od vyšetrovateľov zápisnicu o výsluchu obvineného či svedka, ak sa úkon realizuje v utajenom režime. Poznámky si advokáti robiť môžu.

Zetocha bol podľa obvinenia NAKA členom „policajnej sledovačky“, ktorá mala údajne pre potreby nitrianskeho podnikateľa Bödöra sledovať Matoviča, Lipšica a ďalšie osoby. Trestne stíhaný Zetocha je podľa uznesenia o vznesení obvinenia členom zločineckej skupiny. Konaním v prospech menovaného podnikateľa mal zneužiť právomoci verejného činiteľa. On sám už k obsahu vzneseného obvinenia vypovedal. Uviedol, že za informácie odovzdané Bödörovi mal dostávať úplatky, ktoré odovzdával ďalším členom skupiny.

Peter Tóth: Novinári sú komplicmi organizovanej skupiny Pčolinský - Lipšic - Košč (rozhovor)
Bývalý novinár Peter Tóth alias Ďateľ, Hlavnému denníku v exkluzívnom rozhovore poskytol svoj pohľad na dianie v SIS. Aj na kauzy, ktoré v súčasnosti hýbu Slovenskom. Neobišiel ani Daniela Lipšica a Moniku Tódovú. Čítať ďalej
11 | 05 | 2021 | Petra Demková

Za sledovanie vyplácal policajtov cez Zetochu podnikateľ Norbert Bödör

Spolu s ním sú obvinení aj policajný exprezident Tibor Gašpar, Róbert Krajmer, Peter Hraško a Bernard Slobodník. Skupina spolu trestne stíhaným exriaditeľom Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovítom Makóom zabezpečovala pre nitrianskeho podnikateľa informácie z vyšetrovania firiem a spoločností, o ktoré sa Bödör zaujímal. Išlo o sledované prípady Unifarma, Váhostav, Čistý deň, Doprastav, Benzinol, ale aj NDS či Pôdohospodárska platobná agentúra.

Podľa vyšetrovateľa NAKA mal na sledovanie Matoviča a Lipšica práve Zetocha údajne zabezpečiť nenápadnú škodovku a ďalšie auto. Za sledovanie mali policajti dostať úplatky, ktoré im odovzdával Zetocha. Ten ich mal dostávať práve od nitrianskeho podnikateľa a oligarchu Bödöra.

Nitriansky podnikateľ Norbert Bödör zostáva vo vyšetrovacej väzbe
Norbert Bödör bol dlho človekom, ktorý bol považovaný za mocného muža z pozadia. Za vlády Roberta Fica rozkvitala SBS jeho otca Bonul. Toto však už neplatí. Podnikateľ bude naďalej sedieť za mrežami. Čítať ďalej
02 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik