Prezident Gašparovič: Jedinou možnosťou je referendum a predčasné voľby. Matovičovi už nedôveruje vyše 80 % ľudí
06 | 06 | 2021 I René Skalný

Nebýva zvykom, aby sa bývalí prezidenti otvorene vyjadrovali k aktuálnej politickej situácii v krajine. Robia to väčšinou len v časoch naliehavej, celospoločenskej krízy. Vyjadrenia ex-prezidenta Gašparoviča by preto mohli naznačovať, že v takejto slepej uličke sme sa ako štát ocitli. Osobe Igora Matoviča vraj nedôveruje 80 percent ľudí a referendum o predčasných voľbách je pre občanov jedinou možnosťou.


Bývalý prezident republiky - Ivan Gašparovič to povedal v rozhovore s Lenkou Mayerovou pre magazín Extraplus. Na otázku novinárky, či predpokladal viac ako pol milióna občianskych podpisov a to prakticky v rekordnom čase (11 týždňov pozn. redakcie), prezident Gašparovič odpovedá:

"Pomohla tomu atmosféra nespokojnosti veľkej väčšiny občanov Slovenska, ktorá sleduje ustavičný boj vládnych koaličných partnerov medzi sebou najmä pri príprave často nezrealizovateľných zákonov aj reforiem."

Sprisahanie vládnych predstaviteľov v budove SIS môže predznamenávať tzv. "Čiernu labuť" pod Tatrami (Igor Cibula)
Bývalý riaditeľ rozviedky SIS a expert na spravodajské služby - Igor Cibula označuje nedávne stretnutie vládnych predstaviteľov v budove SIS za možný fenomén "Čiernej labute". Takzvané "Čierne labute" sú nepredvídateľné javy a udalosti nečakane... Čítať ďalej
26 | 05 | 2021 | René Skalný

Aby vláda čím skôr odišla

"Samozrejme, dopomohli k tomu aj osobné konflikty predstaviteľov koalície, ale aj zákaz zhromažďovania sa občanov v núdzovom stave, keď nemohli vyjadriť svoju nevôľu s tým, ako sa vláda stavala k problémom občanov.

Ak si zoberieme dôsledky pandémie a nereakciu vlády pri pomoci veľkým i menším podnikom, alebo živnostníkom či roľníkom, tak nie je prekvapujúce, že občan už vidí jedinú možnosť len v referende a v predčasných voľbách, aby táto vláda čím skôr zo svojej pozície odišla." Myslí si exprezident.
Nedodržané sľuby

Prezident Gašparovič bol ďalej mimoriadne diplomatický. No medzi riadkami si môžeme prečítať, že práve pokrytecká politika a Matovičove klamstvá budú príčinou konca tejto vlády:

"...S týmito heslami išli do volieb. Dokonca keď OĽaNO začalo strácať volebné preferenčné body, tak Igor Matovič vymyslel desať návrhov plnenia svojho programu a pýtal sa občanov, či si to želajú."

Matovičovej vláde nedôveruje 83 percent ľudí. Veľmi spokojné sú len 2 percentá!
21 | 03 | 2021 | editor01hd

Koniec klamárov

"Občania, samozrejme, s veľkým nadšením povedali áno, chceme, s tým, že ho vo vysokej miere vo voľbách podporili, čo mu umožnilo stať sa premiérom.

Dnes je však situácia úplne iná, pretože osobe Igora Matoviča nedôveruje vyše osemdesiat percent občanov a už si ľudia neželajú ani jeho dvakrát vymenovanú vládu.

Zaujímavé je, že súčasný premiér Heger začína skoro každú tlačovú besedu vetou: „Viete, že my stále hovoríme pravdu,“ ale práve tu občan zisťuje, že pravdu nehovoria. A táto ich pravda-nepravda bude ich koncom." Myslí si emeritný prezident.

(Medzititulky: redakcia HD)

Predseda vlády zrušil sám seba, vládu, parlament i ústavu - "rozhoduje koalícia a predsedovia strán"
Načo nám je premiér, načo nám je kabinet ministrov, načo nám je parlament? A napokon, načo nám je Ústava Slovenskej republiky? Predseda vlády Heger odpovedal na rovinu - rozhoduje koaličná rada a v nej štyria "predsedovia koaličných strán".... Čítať ďalej
06 | 06 | 2021 | Ivan Brožík