Lipšic avizuje zatýkania, súdy a rozsudky. Spomína aj obmedzenia práv obhajoby
06 | 06 | 2021 I Ivan Brožík

Policajný štát v priamom prenose. Špeciálny prokurátor verejne informuje o tom, že budú zatýkania, budú súdy a budú rozsudky.


Špeciálny prokurátor Daniel Lipšic v priamom prenose vo vysielaní televízie TA3 (opäť bez prítomnosti oponenta v štúdiu) avizoval na Slovensku päťdesiate roky. Teda, zatýkania a súdy s tými, ktorí podľa neho porušili zákon. Prejudikovať rozsudky z jeho pozície a funkcie je prinajmenej pozoruhodné. Na to majú totiž právo iba súdy, nie prokurátor.
Hrubokrká mafia

Do tejto kategórie v podstate, nepriamo, inými slovami, zaradil Daniel Lipšic drvivú časť opozície. "Vieme, čo sa tu dialo v minulosti, ako boli zneužívané trestné stíhania..." Lipšic je prekvapený, že "teraz má niekto odvahu hovoriť o politických stíhaniach".
Veď vedieme stíhania aj voči nominantom súčasnej vlády...

Ako obhajobu policajných zatýkačiek a stíhaní Lipšic uviedol, že "veď vedieme stíhania aj proti nominantom súčasnej moci". Dištancoval sa od "nadštandardných kontaktov" od predstaviteľov súčasnej moci.
Kolúzna väzba z pohľadu špeciálneho prokurátora

"Je prioritou, aby sa skracoval čas prípravného konania, ale..." A tu avizoval Daniel Lipšic v prípravnom konaní potrebu "výraznejšieho obmedzenia práv obhajoby"!?!
Právo na križovatke

"Nachádzame sa na križovatke, či sa vrátime späť do systému "našich ľudí", alebo posunieme spravodlivosť vpred." Uviedol Daniel Lipšic na tému "vojny" policajtov na Slovensku. Zásadne poprel manipuláciu trestných konaní, ktoré sú v súčasnosti živé.

"Boj sme ešte zďaleka nevyhrali..." varoval daniel Lipšic.

 

Ľuboš Blaha: Matovič s Lipšicom tu vytvorili gangsterský mechanizmus na likvidáciu opozície
Smer sa chystá v parlamente odvolávať ministra vnútra Romana Mikulca. Dôvod? Kompletne podľa navrhovateľov "rozložil dôveru ľudí v bezpečnostné zložky". A teraz doslovný citát Ľuboša Blahu: "Matovič s Lipšicom tu vytvorili gangsterský mechanizmus... Čítať ďalej
04 | 06 | 2021 | Ivan Brožík