Bývalá speváčka tATu Julia Volková oznamuje svoju kandidatúru do Putinovej strany Jednotné Rusko
05 | 06 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Kedysi v známom ruskom speváckom duu s lesbickým podtónom  tATu, teraz kandiduje do Putinovej strany Jednotné Rusko


Po roku 2000 žalo ruské spevácke duo tATu, známe lesbickými scénickými predstaveniami, na celom svete jeden úspech za druhým. Speváčka Julia Volková  sa však už do minulosti nevracia, teraz sa vydáva na politickú dráhu – do Dumy chce kandidovať za Putinovu stranu Jednotné Rusku, informuje Stern.


19. septembra sa majú v Rusku konať voľby do Dumy. V dolnej komore ruského parlamentu sedí, až na pár výnimiek, 450 poslancov verných režimu. Julia Volková sa tiež chce dostať do slávnym parlamentným kruhov. Kandiduje za vládnu stranu Vladimíra Putina Jednotné Rusko. 


O 36-ročnej Julii sa doposiaľ ako o političke nehovorilo. Všetci ju  poznajú ako speváčku z dua kontroverznej skupiny tATu, ktorá po roku 2000 žala veľké úspechy na celom svete.


Zbrane budúcnosti: Rusko započalo masovú výrobu autonómnych vojnových robotov
Ruská armáda bude čoskoro vybavená autonómnymi vojnovými robotmi, uviedol minister obrany Sergej Šojgu. Moskva už zahájila masovú výrobu týchto strojov, informuje portál RT. Čítať ďalej
24 | 05 | 2021 | Lukáš Leca

Po 20 rokoch Volková už nechce vedieť nič o svojej minulosti, ani o lesbických bozkoch na javisku, či  vtedajšej slabosti pre USA. V dnešnom Putinovom Rusku si takéto „slobody“ môžu dovoliť iba zradcovia a zahraniční agenti, ako nazývajú všetkých, ktorí sú kritickí voči vláde. 


Namiesto toho chce Volkova  teraz v regióne Ivanovo zlepšiť životy ľudí, ktorí každý deň bojujú o svoje prežitie.


„Hanbím sa za všetko, čo sa deje okolo nás. Kandidujem, aby som zmenila vzťah mocných k obyčajným ľuďom,“ – sľubuje Volková s pátosom v hlase, zastretom od cigariet, vo svojom kampaňovom predvolebnom videu. Hovorí o osude jednoduchých žien,  s ťažkým bremenom regiónu i štátu na pleciach,  o hrozných životných podmienkach a prebujnenej korupcii medzi štátnymi úradníkmi.


Volková jednoducho ignoruje skutočnosť, že takéto posty obsadzujú muži, ktorých si vyberá sám Putin.  Zdôraznila, že kandiduje za Jednotné Rusko, pretože nechce bojovať len slovami, ale aj činmi, aby rozhodnutia boli v záujme väčšiny obyvateľov krajiny. Taký je aj cieľ strany, dodala.


Macron: "S Ruskom treba zlepšiť vzťahy, sankcie proste nefungujú"
26 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

Komici sa predháňajú v parodovaní jej predvoleného videa

Kandidatúra bývalej speváčky skupiny tATu sa v Rusku stretla s výsmechom. Komici v krajine Volkovú parodujú, nielen kvôli tomu, že as uchádza o kreslo v Dume, ale aj za jej vzhľad. Z jednoduchého dievčaťa jej veľa nezostalo. Teraz púta pozornosť dlhými umelými mihalnicami a umelo zväčšenými perami.


Dokonca ani prívrženci Putina sa nedokážu zdržať posmeškov.  Maxim Ševčenko, moderátor štátnej televízie a člen Rady ruského prezidenta pre ľudské práva, priamo vo vysielaní na YouTube povedal: „Toto je tvár Jednotného Ruska. Kandidáti ako Volková, ktorí sa čoraz viac dostávajú do strany, nemajú ideológiu.


Nepoznajú svoju vlasť, nepoznajú Rusko. Je mylnou predstavou, že osoby ako speváčka tATu sú hrdinami mládeže a mohli by získať hlasy pre Jednotné Rusko.“


Čína chce partnerstvom s Ruskom napraviť „globálnu poruchu“, ktorú zanechal Trump
Čínsky štátny denník Global Times v stredu hovoril o vzrastajúcom spojenectve medzi Čínou a Ruskom ako o príležitosti napraviť „nebezpečný trend“, ktorý americká politika pod vládou DonaldaTrumpa rozšírila po celom svete, informuje portál... Čítať ďalej
27 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

V minulosti vyhlásila: „Nie som patriot vo svojej vlasti“

Ševčenko tiež pripomenul slová Volkovej spred niekoľkých rokov, kedy v rozhovore pre ukrajinskú televíziu povedala: "Nie som patriot vo svojej vlasti. Milujem USA . Milujem všetko, čo sa tam deje."


Kúpila si  kreslo v Dume?


V kruhoch ruského šoubiznisu sa hovorí, že Volková si kreslo v Dume kúpila už dávnejšie, aby mohla ovplyvňovať politiku,  uzatvára Stern.




Rusko opäť pokutovalo sociálne siete Twitter, Google a Tiktok
Moskovský súd udelil vo štvrtok opäť pokuty sociálnym sieťam Twitter, Google a Tiktok za to, že neodstránili obsah, ktorý je v Rusku zakázaný. Informovala o tom agentúra Interfax. Čítať ďalej
28 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR