Putin: "USA idú cestou Sovietskeho zväzu"
05 | 06 | 2021 I Diana Zaťková
„Problém ríš je v tom, že si myslia, že sú také silné, že si môžu dovoliť malé nepresnosti a chyby,“ uviedol


ruský prezident Vladimír Putin. Vyhlásil tiež, že je presvedčený, že USA nasledujú typický scenár ríše: ríše si sú istí svojou neobmedzenou mocou a vytvárajú si tak zbytočné problémy, až kým si s nimi nevedia rady, informuje agentúra TASS.


"Počujeme neustále hrozby zo strany Kongresu a ďalších miest. To všetko sa deje v rámci vnútropolitických procesov v USA," zamyslel sa Putin v piatok na stretnutí s hlavami popredných svetových spravodajských agentúr na Petrohradskom medzinárodného ekonomického fóra (SPIEF).
Problémy sa nakopia

Podľa ruského prezidenta ľudia, ktorí to robia, predpokladajú, že ekonomická, vojenská a politická sila USA je taká obrovská, že problémy, ktoré vo výsledku vytvárajú, nie sú nič vážne a dokážu sa s tým vyrovnať. "To si však len myslia,“ uviedol Putin.

Putin: Kašlem na každého, kto zablokuje stránky Kremľa. Dôležitejšia je dôvera ruského ľudu v moju kvalitu
Kremeľ a Biely dom sa pripravujú na stretnutie v Ženeve. Uskutoční sa 16. júna. Putin podľa portálu Mandiner sa bude pokúšať nájsť spôsoby, ako zlepšiť vzťahy medzi Moskvou a Washingtonom. Na otázku, či sa nebojí, že by Spojené štáty zneprístupnili... Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | Gabriela Fedičová


"Viete, v čom je problém? Poviem vám to ako bývalý občan Sovietskeho zväzu. Problém ríš je v tom, že si myslia, že sú také silné, že si môžu dovoliť malé nepresnosti a chyby," vysvetľuje ruský vodca.

Podľa jeho slov sú si vládcovia ríše istí, že môžu zastrašiť, presvedčiť alebo kúpiť lojalitu rôznych národov alebo skupín, a že všetky ich problémy sa dajú vyriešiť týmto spôsobom.



"Problémy sa však neustále hromadia. A v určitom okamihu sa im už nedarí vyrovnať sa s nimi. A USA teraz kráčajú cestou Sovietskeho zväzu a ich chôdza je sebavedomá a stabilná," dodal Putin.

Podľa šéfa štátnej korporácie „Rostec“ Sergeja Chemezova sú sankcie voči Moskve aktom vojny
Predstaviteľ Rostecu označil „veľmi tvrdé sankcie“ proti Rusku za nevyhlásenú vojnu. Rusko tak nepriamo každého, kto sa na sankciách podieľa, môže považovať za vojnového agresora. Čítať ďalej
05 | 06 | 2021 | Ivan Brožík