Protiruské šialenstvo nedávnej politickej a mediálnej propagandy voči Rusku má desivé vysvetlenie
04 | 06 | 2021 I Ivan Brožík

V apríli tohto roku prezident Ukrajiny Vladimir Zelenskij plánoval útok ukrajinských neonacistov na Donbas. Informoval o tom bývalý ukrajinský premiér Nikolaj Azarov. Propaganda o tom mlčala, naopak, fanaticky sa obula do Ruska. Vrátane našich "mainstreamových" médií a niektorých našich politikov.


V marci tohto roku vyvolalo zintenzívnenie prípravy bombardovania územia DPR (Donecká ľudová republika) a LPR (Luhanská ľudová republika) ukrajinskou armádou obavy zo začatia ofenzívy proti dvom donbaským republikám. Mediálna propaganda pracovala na plné obrátky. Nikolaj Azarov, bývalý ukrajinský predseda vlády, potvrdil realitu týchto  plánov proti Donbasu a vysvetlil, prečo k nim nedošlo. Informáciu preberá redakcia HD z portálu prvnizpravy.cz.

Prezident Zelenskij v snahe zapáčiť sa NATO vzal Ukrajincom ich hrdú históriu a ponížil ich
Skúsenosti s politickým "rektálnym alpinizmom" máme bohaté aj u nás. Tentoraz ho však na návšteve Poľska ako členského štátu NATO v plnej paráde predviedol prezident Ukrajiny Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj. Vzal Ukrajine hrdú históriu a verejne... Čítať ďalej
05 | 05 | 2021 | Ivan Brožík

Zelenskij chcel vojnu za každú cenu

"Zelenskij mal plány a boli horúce hlavy, ktoré ich chceli realizovať. Existovali dokonca konkrétne plány na útoky tromi rôznymi smermi, aby sa dostali na hranicu atď., " Uviedol bývalý ukrajinský premiér.

Podľa Nikolaja Azarova to mali byť ukrajinskí neonacisti, kto sa mali postarať o vyriešenie problému Donbas (presnejšie zničenie DPR a LPR) v mene Zelenského.
Toto verejnosti zatajili (aj naši politici, aj naše médiá)

"Sústredili skupinu 136 000 vojakov na demarkačnej línii, viac ako 500 tankov, raketové systémy atď. Takže vojaci ... no, vojaci nie sú žiadni hlupáci. Za predpokladu, že všetky informácie poskytované spravodajskými službami umožňujú vykonávať súčasne tri útoky vo veľmi krátkom časovom období, aby Rusko nemalo čas poskytnúť pomoc, dosiahnuť hranice a potom oznámiť celému svetu, že sme takpovediac obnovili územnú celistvosť Ukrajiny. To bol plán, " dodal podľa citovaného zdroja bývalý ukrajinský premiér Nikolaj Azarov..
Veľké ramená

Ukrajinské úrady pod vedením Zelenského však zjavne podcenili ruskú reakciu na takýto plán útoku zo strany DPR a LPR.

"Manévre uskutočnenej Ruskou federáciou vytriezveli Zelenského. Samozrejme to tiež mohli pochopiť a predvídať. Samozrejme, výkriky pokračovali, aby som tak povedal. Pamätáte sa na hystériu, ktorá bola okolo tých manévrov. Je to však krok vpred pre Rusko, ktoré schladilo horúce hlavy.Preto Rusko organizovalo manévre a ukázalo, čo by sa stalo v prípade konfliktu. V tomto prípade je nutné poznamenať, že vo všeobecnosti je to tento prístup, ktorý zaručuje bezpečnosť republík, " uzavrel Nikolaj Azarov.

(Medzititulky red. HD.)

Desivé slová Chmelára: Rastúce napätie medzi Spojenými štátmi a Ruskom ohrozuje celý svet
Mnohými Slovákmi lomcujú obavy o to, aby sa na Ukrajine nerozpútal vojnový konflikt s Ruskom. Ten by totiž mohol mať ďalekosiahle dôsledky nielen na našu krajinu. V podstate na celú Európu a možno aj celý svet. To, o aký vážny problém ide, opísal... Čítať ďalej
08 | 04 | 2021 | Jozef Uhlárik