Nepochopiteľná tragédia na železnici má už druhú obeť. Kvôli foteniu zomrelo aj druhé 13-ročné dievčatko
04 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Hrozná a najmä zbytočná a nepochopiteľná tragédia na železničnej trati pri Devínskej Novej Vsi má už druhú obeť. V nemocnici zomrelo aj druhé 13-ročné dievčatko, ktoré zrazil okoloidúci vlak. Jej kamarátka podľahla ťažkým zraneniam na mieste nehody.


Utorňajšie nešťastie na železničnej trati Devínska Nové Ves – Lamač má už druhú obeť. Po Laure (†13), ktorá zrážku s vlakom neprežila na mieste, skonala v nemocnici aj jej kamarátka Linda (†13). Obe neplnoleté dievčatá stála život ich nepozornosť a najmä nepochopiteľný hazard, informuje o tom portál noviny.sk.
Tragickú zrážku s vlakom videla na vlastné oči aj sestra jednej z obetí

Nešťastie je o to väčšie, že sa stala pred očami ich kamarátok, ktoré boli pri železničnej trati s nimi! Podľa informácii TV JOJ si mali dievčatá na mieste robiť fotografie, ktoré neskôr chceli zverejniť na sociálnej sieti. Obe dievčatá však mali smolu a zostali medzi dvomi traťami, po ktorých v tej chvíli súčasne prechádzali dva vlaky. Žiaľ, tlaková vlna ich odhodila do vozňov. Rušňovodič vlaku, ktorý tadiaľ prechádzal v pomerne veľkej rýchlosti, nedokázal dostatočne rýchlo zastaviť niekoľkotonový kolos. Zarážajúce, že to nebolo prvýkrát, čo sa presne na tomto mieste dievčatá fotili a fotografie potom uverejňovali na sociálnych sieťach.

V čase nešťastia boli na mieste okrem zrazených dievčat aj ďalšie dve deti - sestra jednej zo zrazených a ich kamarátka. Hrozné je, že celú tragédiu videli na vlastné oči a záchranári im preto privolali na pomoc aj Modrých anjelov. „Jedna z maloletých osôb utrpela na mieste devastačné zranenia nezlučiteľné so životom. Druhá bola s ťažkými zraneniami prevezená do jednej z bratislavských nemocníc. Rušňovodič bol na mieste podrobený dychovej skúške, ktorá požitie alkoholických nápojov vylúčila,“ skonštatovala policajná hovorkyňa Veronika Martiniaková. Polícia síce presný priebeh včerajšej tragickej nehody vyšetruje, no Železničná polícia už začala v tomto prípade trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Hrôza na železnici: Vlak zrazil dve maloleté dievčatká. Jedno z nich to neprežilo!
Veľkou tragédiou sa skončila cesta dvoch maloletých dievčat popri železničnej trati pri Devínskej Novej Vsi. Vlak ich zrazil. Jedno z nich zrážku neprežilo. Čítať ďalej
02 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik