Prečo Korčok odmieta sankcie voči USA za sledovanie európskych spojencov? Žeby nemal kožu na tvári?
01 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Akýže to paradox. Rusko, do ktorého si mnohí naši politici tak radi kopli, nám teraz pomohlo vybojovať štvrťfinále na hokejových majstrovstvách sveta. Takže oni odložili politiku bokom a zvíťazil šport. Facebookový profil Slobodný vysielač sa ale v statuse pozrel na inú vec, ktorá priamo súvisí so šéfom našej diplomacie.


Minister zahraničných vecí Ivan Korčok je známy svojím zásadným postojom ku všetkému protiprávnemu. Prirodzene, pokiaľ sa ho dopúšťajú Rusi, Bielorusi či ním uznané nepriateľské štáty. Prirodzene, USA medzi nich patriť nebudú nech by robili čokoľvek. Facebookový profil Slobodný vysielač ale v statuse dokumentuje, že aj „nedotknuteľné“ USA by mali poznať hranicu dovoleného.
Korčok k extrémnej špinavosti zo strany USA nič nepovedal a ani nepovie...

Každý si určite spomenie na našu „solidaritu“ z Českom v prípade vyhostenia ruských „diplomatov“ pre sedem rokov starý výbuch v muničnom sklade pri moravskej obci Vrbětice. Halóóóó z toho bolo preveľké a traja ruskí diplomati museli od nás nekompromisne odísť. Teraz sa ale prevalil obrovský škandál na strane USA, ktorého tajná služba NSA spolu s dánskou odpočúvala sledovala konverzáciu vrcholných politikov v Nemecku, Francúzsku, Anglicku a v podstate všetkých najväčších krajín EÚ a NATO. A čuduj sa svete, náš minister Korčok odrazu ohluchol a oslepol, nič nepočuje a nič nevidí. Žiadni diplomati sa od nás vyhadzovať nebudú. Však prečo? Lebo USA môže všetko?



Profil Slobodný vysielač si dovolil zverejniť v humorne ladenom statuse svoju fikciu toto, ako to vníma náš šéf diplomacie: „Americký minister zahraničných vecí SR Ivan Korčok oznámil, že Slovensko okamžite vyhostí všetkých amerických a dánskych diplomatov. Slovensko tak robí zo solidarity k našim európskym partnerom a spojencom, ktorých sledovala americká tajná služba NSA spolu s dánskou tajnou službou. Americký šéf diplomacie SR Korčok zároveň dodal, že Slovensko striktne odmieta americké nástroje hybridnej vojny,“ píše sa v statuse, ktorý končí veľavravne: „No.....prepáčte. Popustili sme uzdu našej fantázii... Bola to len naša fikcia. Skutočnosť je taká, že Ivan Korčok k tejto extrémnej špinavosti zo strany USA samozrejme nič nepovedal a ani nepovie...“ Však toto. A prečo? Lebo nemá kožu na tvári, a lebo USA...

Bekmatov: Minister Korčok a naša diplomacia sa správajú v mnohom veľmi pokrytecky
Slovenská diplomacia a konkrétne minister Korčok sú v posledných týždňoch a mesiacoch častým terčom kritiky opozičných politikov. Zaradil sa medzi nich aj predseda strany Socialisti.sk Artur Bekmatov, ktorý šéfovi diplomacie vyčíta najmä tri... Čítať ďalej
16 | 05 | 2021 | Jozef Uhlárik