Klus: Občania SR môžu ČR navštíviť na 24 hodín bez akýchkoľvek podmienok
01 | 06 | 2021 I tasr

Občania a obyvatelia Slovenska môžu od utorka na 24 hodín navštíviť Česko bez toho, aby museli vyplniť príjazdový formulár a ísť do karantény a na PCR test. Informoval o tom na sociálnej sieti štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Martin Klus.


České ministerstvo zdravotníctva v pondelok aktualizovalo ochranné opatrenia, z čoho podľa Klusa vyplývajú pre občanov Slovenska pri vstupe do ČR "viaceré výhody".

"Občania a obyvatelia SR môžu cestovať do Česka aj z akýchkoľvek dôvodov, a to bez povinnosti vyplniť online príjazdový formulár pre vstupom do ČR či absolvovať po príchode do Česka izoláciu/PCR test, pokiaľ doba ich pobytu na území ČR nepresiahne 24 hodín," napísal Klus.

Štátny tajomník pripomenul, že od 1. júna môžu občania a obyvatelia SR cestovať do ČR aj s cieľom turistiky, pokiaľ sa preukážu slovenským certifikátom o očkovaní, a to už po 22 dňoch od podania prvej dávky vakcíny. Môžu sa preukázať aj potvrdením o prekonanom ochorení COVID-19 pred nie viac ako 180 dňami alebo potvrdením o negatívnom výsledku antigénového testu, ktorý nesmie byť starší ako 72 hodín, alebo potvrdením o negatívnom PCR teste vykonanom v SR pred najviac 72 hodinami. Pred vstupom do ČR musia vyplniť online príjazdový formulár.

"Po príchode do ČR musia občania a obyvatelia SR zostať v izolácii do získania negatívneho výsledku PCR testu, ktorý musia absolvovať (na vlastné náklady) na území ČR," píše Klus. Povinnosť vyplniť príjazdový formulár platí v týchto prípadoch vždy.

Prečo Korčok odmieta sankcie voči USA za sledovanie európskych spojencov? Žeby nemal kožu na tvári?
Akýže to paradox. Rusko, do ktorého si mnohí naši politici tak radi kopli, nám teraz pomohlo vybojovať štvrťfinále na hokejových majstrovstvách sveta. Takže oni odložili politiku bokom a zvíťazil šport. Facebookový profil Slobodný vysielač sa ale v... Čítať ďalej
01 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik