Mladí Za ľudí: "Remišová kŕmi vnútrostranícke boje a rozbíja strannícky image!"
31 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Napätie vnútri strany Za ľudí sa stále stupňuje. Cez víkend časť predsedníctva označila slová ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej za zavádzajúce. Dnes sa ozvali aj členovia mládžníckej organizácie Mladí Za ľudí. Vo svojom vyhlásení si podali predsedníčku Remišovú.






Kolíková v nedeľnej diskusnej relácii uviedla, že si vie samu seba predstaviť ako líderku Za ľudí, no je ešte predčasné sa k tomu vyjadrovať, píše portál topky.sk. Podľa jej slov časť poslancov aj predsedníctva strany chce, aby došlo k prehodnoteniu vedenia.
Mladí sa pridali ku Kolíkovej

Druhá časť s jej slovami nesúhlasila a označila ich za zavádzajúce. Ku Kolíkovej sa priklonili aj členovia mládežníckej organizácie. Tí súčasný stav v strane sledujú s veľkým znepokojením.




"Za posledné mesiace stranu opustilo viacero kvalitných ľudí. Nie len v parlamente, ale hlavne v regiónoch. Okrem toho sledujeme, ako sú mnohí z členov strany, ktorých považujeme za súčasť základných pilierov strany vytláčaní na perifériu," napísali mladí v stanovisku.

Ak je niekto extrémne populárny to ešte neznamená, že je dobrý politik, tvrdí Juraj Draxler
Najväčšie problémy, zato vnútrostranícke, má strana Za ľudí, ktorej percentá sa roztriasli a klesli už krátko po odchode jej zakladateľa, exprezidenta Andreja Kisku. A práve osud tejto koaličnej strany si v statuse všíma aj exminister školstva za... Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | Jozef Uhlarik

Predsedníčka kŕmi vnútrostranícke boje

Miesto nich sa v užšom vedení strany začali objavovať ľudia pre verejnosť i členov strany takmer neznámi. "Na sociálnych sieťach sledujeme ako títo jednotlivci útočia na každého, kto vyjadrí akúkoľvek kritiku na fungovanie strany či na predsedníčku strany," vyjadrili sa členovia mládežníckej organizácie.

Podľa vlastných slob by očakávali, že líderka strany sa voči takýmto útokom na iných členov strany ohradí, čo sa však nedeje. "Práve naopak, vzbudzuje to dojem, že líderka strany tieto vnútrostranícke boje kŕmi a nie upokojuje," napísali.

Krajniak plánuje zmenu odchodu do dôchodku. Žijeme dlhšie, musíme dlhšie aj pracovať
Minister Milan Krajniak začína čoraz vážnejšie uvažovať o zrušení 64-ročného vekového stropu odchodu do dôchodku. Odôvodňuje to tým, že ľudia žijú dlhšie. Odborári s tým však nesúhlasia. Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

Strana je rukojemníkom Remišovej

Mladí členovia si nevedia inak vysvetliť to, že najbližší spolupracovníci predsedníčky v regiónoch útočia na iných členov strany. "Čakajúc na to, že sa naša líderka zastane svojich členov a upokojí vášne v strane, sme zažili ďalšie sklamanie, keď Sme rodina zaútočila na Máriu Kolíkovú a líderka strany sa jej včas, rázne a verejne nezastala," uviedli.

Strana Za ľudí pre mnohých z mladých členov mládežníckej organizácie predstavovala centristickú alternatívu v politike, plnú schopných a kvalitných odborníkov a ľudí z regiónov. "Miesto toho sa strana stala rukojemníkom predsedníčky strany, ktorá namiesto posilňovania straníckeho imidžu aktívne pracuje na jeho rozbíjaní a poškodzovaní povesti jej najznámejších tvárí," myslia si členovia organizácie.

Kauza Dobytkár: Prokuratúra už tri mesiace stíha mŕtveho!
31 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


Remišová podľa nich dlhodobo zanedbáva vzťahy s mládežníckou organizáciou. Strana bola založená na myšlienkach a hodnotách Andreja Kisku a mladí sa už nechcú "prizerať na únos strany do akýchsi iných vôd".
Podporujú zvolanie snemu

"Hodnoty, ktoré reprezentoval Andrej Kiska, stále považujeme v politike za nezastupiteľné. Jednou z nich bola aj politická odvaha povedať pravdu a postaviť sa tým, ktorí Slovensku škodili. Preto aj my odvážne a pravdivo pomenúvame, čo našu stranu bolí," napísali členovia.

V závere vyjadrili podporu všetkým, ktorí vidia situáciu reálne a vyzvali vedenie strany na predčasný snem. "Situácia v strane je kritická, a preto sa pripájame k výzve na predčasný mimoriadny snem, na ktorom sa demokraticky vyberie nové vedenie," dodali.

Harabin na proteste informoval: "Prokurátor mi obvinenie za rúško zrušil a urobil z policajta idiota"
Štefan Harabin sa zúčastnil protestu v Bratislave. Video ho ukazuje obklopeného hlúčikom ľudí, s nimi sa porozprával o porušovanie práva na Slovensku a Covid opatreniach. Stihol prebrať aj agendu LGBTi a prezidentské voľby, v ktorých neuspel. Dôvod... Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | Petra Demková