Krajniak plánuje zmenu odchodu do dôchodku. Žijeme dlhšie, musíme dlhšie aj pracovať
31 | 05 | 2021 I Diana Zaťková

Minister Milan Krajniak začína čoraz vážnejšie uvažovať o zrušení 64-ročného vekového stropu odchodu do dôchodku. Odôvodňuje to tým, že ľudia žijú dlhšie. Odborári s tým však nesúhlasia.


Na ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny sa v týchto dňoch často skloňuje slovo udržateľnosť. Spomína sa to predovšetkým v prípade vyplácania a nastúpenia do dôchodku.
Do dôchodku v nedohľadne

Krajniak si od zmien sľubuje lepšiu udržateľnosť penzií. Zrušiť by sa mal vekový strop, ktorý je teraz nastavený na úrovni 64 rokov. Za všetkým môže progresivita v prípade dožitia jedného človeka, a keďže žijeme čoraz dlhšie musí sa tomu vraj prispôsobiť aj vek odchodu do dôchodku, píše portál topky.sk.

Matovičov boj o očistu Slovenska sa vymkol kontrole. Policajti si robia čo chcú!
Jedna z reštaurácií sídliaca v známom bratislavskom komplexe Tri veže je už roky obľúbeným miestom stretávania dôležitých ľudí. Najmä kvôli zachovaniu anonymity pred pohľadmi zvedavcov. Dohadovali si tu postupy Böhm i Makó. Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | Diana Zaťková


Svoj plán následne aj odôvodnil. "My dnes máme situáciu, že dvaja dospelí ľudia odvádzajú odvody na jedného dôchodcu. O 20 rokov bude situácia opačná. Že jeden pracujúci bude odvádzať odvody na dvoch dôchodcov. My sa musíme pripraviť, aby aj v takejto situácii sme boli schopní vyplácať dôchodky a garantovať udržateľnosť dôchodkového systému,“ myslí si minister.
Odborári sú proti

"Ten dôchodkový vek sa bude predlžovať. Samozrejme my s tým nesúhlasíme. Vidíme ako naši dôchodcovia prežívajú na dôchodku. To nie je dôstojná staroba, to je len živorenie,“ povedal so znepokojením prezident Konfederácie odborových zväzov Marián Magdoško.

Šutaj Eštók: "Kedy konečne vykopnú policajti dvere aj Matovičovi?"
Elitní policajti nedávno vyvalili dvere na byte svojmu bývalému šéfovi Zurianovi. Je podozrivý, že vyzradil utajovanú skutočnosť. "Tak sa pýtam veľmi jasne: kedy polícia vykopne dvere Igorovi Matovičovi?" kladie otázku Matúš Šutaj Eštók na... Čítať ďalej
31 | 05 | 2021 | Diana Zaťková