Prehovorila mladá žena, ktorú mal zneužiť poslanec OĽaNO Ján Herák
30 | 05 | 2021 I Jozef Uhlárik

Poslanec parlamentu za hnutie OĽaNO Ján Herák má poriadny problém. V pondelok si vyzdvihol obvinenie vyšetrovateľa zo sexuálneho zneužívania a ohrozovania mravnej výchovy maloletej. Nateraz podľa neho stačí, že si pozastavil členstvo v poslaneckom klube. Vážne problémy však ešte len prídu.


Ján Herák sa dostal do riadnej šlamastiky po tom, ako bol obvinený zo sexuálneho zneužívania a ohrozovania mravnej výchovy maloletej. Potvrdila to aj nitrianska prokuratúra. Bráni sa, že nič zlé neurobil. Ako informuje portál nitranoviny.sk, minimálne dve dievčatá s ním majú zlú skúsenosť. Sexuálne ich mal obťažovať v letnom tábore, ktorý  sám organizoval.
S políciou chce spolupracovať, obvinenie považuje za politické

V detskom domove vyrastal i samotný Ján Herák. Vraj chce spolupracovať s políciou a poskytnúť plnú súčinnosť, aby sa prípad vyšetril. Obvinenie polície však Herák odmieta. Tvrdí, že ide o politické obvinenie.

„Vami označenej osobe bolo uznesením vyšetrovateľa vznesené obvinenie podľa § 206 odsek 1 Trestného poriadku pre trestný čin sexuálneho zneužívania podľa § 201 odsek 1 Trestného zákona a ohrozovania mravnej výchovy mládeže,“ uviedol prokurátor krajskej prokuratúry v Nitre Jaroslav Maček.

V súčasnom štádiu vyšetrovania viac informácií poskytnúť nechcel. V dospelosti sa Herák venoval výchove podobne znevýhodnených detí, ako bol on sám. Organizoval pre tábory a rôzne aktivity. Založil dokonca občianske združenie Fantázia detí. Uskutočňuje vzdelávacie aktivity a semináre pre rizikové skupiny spoločnosti, ako sú deti, mládež či rodiny so slabším sociálnym zázemím.

Herák si dočasne pozastaví členstvo v klube OĽANO (AKTUALIZOVANÉ)
Poslanec Národnej rady (NR) SR Ján Herák si dočasne pozastaví členstvo v klube OĽANO, urobí tak v súvislosti s obvinením voči jeho osobe zo zneužívania maloletej osoby. Čítať ďalej
26 | 05 | 2021 | tasr

Vianočný tábor v Radave sa pre 16-ročné dievča zmenil na nočnú moru

Práve v jednom z táborov malo dôjsť k závažnej udalosti. Mladá žena z Nových Zámkov tvrdí, že Ján Herák ju pred tromi rokmi v tábore znásilnil. Konal sa počas Vianoc roku v 2018 v Radave pri Nových Zámkoch pre deti z detských domovov, kde bola aj ona. Mladá žena priznala, že Heráka spoznala na jednom z charitatívnych koncertov.

„Keď som sa dostala do tábora v Radave, mala som šestnásť rokov. Moji súrodenci tam už boli. Tábor si pochvaľovali. On tam síce v prvé dni nebol, no keď prišiel, pridal sa ku mne a vypytoval sa samé čudné a osobné veci. Či mám priateľa, či som už mala pohlavný styk,“ povedala šokujúco mladá žena. V spomínanom tábore chcela byť výpomocná animátorka. Herák mal podľa nej neskôr tvrdiť, že mu hovorila, aký je pekný a že ju priťahuje. „Hrozné,“ striasa sa pri spomienke. Jej príbeh má totiž pokračovanie. Na jeho izbe!

Maroš Kramár šokuje: Škandál so sexuálnym obťažovaním by pokojne zopakoval!
Od júna minulého roka prevládala na Slovensku i v Čechách kauza Maroša Kramára, ktorý si zavaril tým, že poškrabal počas záverečných scénok relácie Inkognito maskérku po zadku. Teraz provokuje tvrdením, že by si to kľudne zopakoval, píše Plus jeden... Čítať ďalej
19 | 03 | 2021 | Timotej Dudka

Čo sa malo odohrať v zhasnutej izbe

„Herák šiel najskôr na záchod. Ja som ho čakala v izbe. Mal tam gitaru, ktorej som sa dotkla. Keď to videl, zakázal mi to. Potom mi zobral mobil. Vypol svetlo a tam sa to začalo,“ pokračuje v opise.

„Ako to, že taká mladá nemá priateľa? pýtal sa ma dookola. Cítila som, ako sa ku mne približuje. Lichotil mi,“ rozpráva mladá žena. Pri rozprávaní sa jej do očí tlačili slzy. „Hanbila som sa, no bola som ticho. Zrazu som cítila, že ma obchytkáva. Išiel mi pod veci. Cítila som jeho…“ nedokáže to ani vysloviť.

„No jeho pohlavný orgán. Dotýkal sa ma. Potom som už len cítila na košeli niečo teplé. Keď potom zapol svetlo, povedal mi, že to nemám nikomu hovoriť, lebo že by sme mali zle, ja a on. Že keď to nepoviem, dá mi tablet a takéto veci. Ja som však nič nechcela,“ opísala šokujúci zážitok. Až do konca tábora sa usilovala byť vždy s niekým, aby jej dal Herák pokoj.

"Sexuálny škandál" Maroša Kramára: Mnohé ženy sa búria, Studenková to však vidí inak
Začalo to ako nevinný žartík, teraz musí Maroš Kramár (61) čeliť obvineniam zo sexuálneho obťažovania. Herec po skončení relácie Inkognito opakovane chytal maskérku za zadok, čo u niektorých žien vyvolalo značné pobúrenie. Zdenka Studenková si ho... Čítať ďalej
16 | 06 | 2020 | Timotej Dudka

Slovám o tom, čo sa tínedžerke s Jánom Herákom stalo, nikto neveril

Lenže ani to nepomohlo, pretože on za ňou chodil do jej izby. Akože ju pozrieť. So všetkým sa vtedy zdôverila kamarátke aj sestre, ktoré to oznámili polícii. On s ňou chcel ísť na gynekológiu. „V aute mi hovoril, že o tom nesmiem nikomu povedať, lebo bude prúser. Riaditeľka domova mi však neverila. Iba teta Andrejka,“ skonštatovala mladá žena.

Herák ju mal zobrať ku gynekologičke. Nie však k tej, ku ktorej pravidelne chodila z detského domova. „Tej som povedala pravdu. Všetko, čo sa stalo. Potom do nemocnice prišli policajti a obaja sme išli na políciu, kde sme vypovedali. Všetko sa dialo počas toho zimného tábora,“ uvádza mladá žena. Dodáva, že po tomto incidente jej začali chodiť rôzne neznáme návrhy priateľstva na Facebooku. Herák však písal správy jej sestre. „Bola som v takom rozpoložení, že som radšej mobil rozbila. Keď som si založila nový profil na Facebooku, Heráka som si v ňom zablokovala. Odvtedy ho vždy blokujem,” dodala mladá žena.

Sexuológ Radim Uzel: Neuveriteľné historky z praxe!
Téma erotiky a sexu je pre väčšinu čitateľov vždy zaujímavá a stále aktuálna, najmä ak na otázky odpovedá známy sexuológ MUDr. Radim Uzel (80), píše portál Aha! Čítať ďalej
03 | 01 | 2021 | Timotej Dudka

Herák údajne zisťuje, kde žije jeho obeť

Mladá žena však tvrdí aj to, že keď sa objavili správy o obvinení Heráka zo zneužitia maloletej, dostala informácie, že on zisťuje, kde sa nachádza a kde žije. „Keď sa to pred dvoma rokmi vyšetrovalo, skončilo to ako tvrdenie proti tvrdeniu, pretože mi nikto neveril. Aj sa mi pred približne rokom ohlásila nejaká policajtka, ale viac nikto neprišiel a nikto nezavolal,“ prezradila na samý záver mladá žena. Jej slová potvrdzuje aj okolnosť, že policajný vyšetrovateľ v Nových Zámkom skutočne v tejto veci zastavil trestné stíhanie. Mladá žena má teraz obavu z toho, že sa jej môže niečo stať, lebo Herák si vraj už zisťuje, kde býva a čo je s ňou.

J. Herák už nie je členom klubu OĽANO, pôsobí ako nezaradený poslanec
Poslanec Národnej rady (NR) SR Ján Herák už nie je členom poslaneckého klubu OĽANO. TASR o tom informoval hovorca hnutia OĽANO Matúš Bystriansky. Z klubu odišiel po medializovaní informácie o jeho obvinení zo zneužívania maloletej... Čítať ďalej
29 | 05 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

Podobnú skúsenosť malo aj neplnoleté dievča v tábore v Jelenci

V súčasnosti je Ján Herák obvinený aj z prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže a zločinu sexuálneho zneužívania. Od roku 2018 do roku 2020 sa totiž kontaktoval s maloletým dievčaťom z detského domova v okrese Trenčín, ktorej dával rôzne darčeky. Napríklad iPhone, ktorý jej pravidelne dobíjal, náušnice či peniaze. Mal jej dokonca platiť pobyty v tábore, ktoré organizovalo jeho občianske združenie.

S maloletou sa mal stretávať osobne pod rôznymi zámienkami a v auguste roku 2020 si ju vyžiadal na výpomoc do letného tábora, ktorý sa konal v Jelenci pri Nitre. Tam mala čas tráviť v jeho izbe, kde ju sexuálne zneužil. Dievča v tom čase nemalo ešte pätnásť rokov! Tento prípad vyšetrujú krajskí policajti Nitre. V novembri 2020 bolo trestné stíhanie začaté a 12. mája tohto roku vzniesli Herákovi obvinenie. Udalosť oznámila na polícii osobne riaditeľka domova, v ktorom je dievča umiestnené.

Poslanec parlamentu Ján Herák však odmieta, že by sa veci, z ktorý je obvinený, vôbec stali. Vyhlásil, že je pripravený poskytnúť plnú súčinnosť orgánom činným v trestnom konaní.

Nechutnosti vo švédskej politike: Politik zatknutý za znásilňovanie detí
Politik švédskej strany zameranej na migráciu bol uväznený pre niekoľko prípadov znásilnenia maloletých. Incidenty sa údajne odohrali v rokoch 2012 až 2015, informuje portál Breitbart. Čítať ďalej
03 | 05 | 2021 | Diana Zaťková