Problémy v Za ľudí eskalujú: Remišová stratila dôveru, chce sa stretnúť so zakladateľom Kiskom
29 | 05 | 2021 I Tibor Sipos
Vicepremiérka a šéfka strany Za ľudí Veronika Remišová sa chce v súvislosti s narastajúcimi problémami v strane stretnúť s jej zakladateľom, exprezidentom Andrejom Kiskom. Podľa nej strane škodia zámerne vyvolávané konflikty na verejnosti, píše Plus jeden deň.

Remišová pokladá za nezmyselné, aby vždy, keď niekto objaví ambíciu stať sa predsedom strany, navrhoval mimoriadny snem. "My nie sme krúžok šikovných rúk, aby sme menili predsedu vtedy, keď sa niekto s niekým poháda," uviedla znepokojene.

Predsedníčka Za ľudí tiež dodala, že vnútrostranícke spory neprospievajú ani strane, ani jej členom. "Vo februári sme sa vrátili na náš volebný výsledok, takmer na šesť percent. Teraz po týchto sporoch zase padáme na tri percentá," upozornila.

V súvislosti s problémami sa chce Remišová stretnúť s exprezidentom a zakladateľom Za ľudí Andrejom Kiskom. Na predsedníctve údajne navrhla, aby strana našla dohodu na kandidátovi na predsedu, ktorý by zachoval stredový odkaz Kisku. „Takáto dohoda bola skupinou okolo Márie Kolíkovej odmietnutá,“ prezradila Remišová.

Špinavé praktiky Kolíkovej: Týmto zákerným spôsobom chcela nahradiť Remišovú!
Množstvo členov koaličnej strany Za ľudí sa dožaduje nového predsedníctva. Štátnym tajomníkom ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR je Dušan Velič, ktorý podľa Plusky odhalil špinavé praktiky ľudí okolo ministerky... Čítať ďalej
27 | 05 | 2021 | Tibor Sipos

Remišová stratila dôveru medi vlastnými

Podľa mnohých členov Za ľudí vrátane šéfky rezortu spravodlivosti Márie Kolíkovej súčasná predsedníčka stratila v strane dôveru. Uviedli to minulý týždeň a diskusie o ďalšom osude strany stále pokračujú. Podľa Kolíkovej je však predčasné označovať ju za potenciálnu náhradníčku Remišovej. Napriek tomu mnohokrát zdôraznila, že predsedníctvo by malo byť volené znova.

Skupina okolo Kolíkovej rozoslala pozvánky na utorkové (25. 2.) stretnutie, kde sa hlasovalo o zvolení mimoriadneho snemu, na ktorom by sa volilo nové predsedníctvo. Pozvánky však skupina ministerky spravodlivosti doručila len tým členom, o ktorých je známe, že ju podporujú. Náročky vynechali členov, ktorí sú na strane Remišovej. „Nemám problém s konkurenciou, ale ten boj musí byť férový a čestný,” reagovala šéfka Za ľudí.

Kollár a Kolíková sa dohodli na legislatíve o kolúznej väzbe
Hnutie Sme rodina a ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí) sa dohodli na podobe návrhu legislatívy upravujúcej lehotu kolúznej väzby. Má ísť o kompromisný návrh. Informovali o tom v parlamente líder Sme rodina Boris Kollár a Kolíková.... Čítať ďalej
26 | 05 | 2021 | tasr