OĽaNO síce vyhralo bitku o rozpočet, ale koalíciu v podstate definitívne položilo
29 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

SaS sa s OĽaNO už nemá ani prečo, ani o čom baviť. Na hulvátstvo a argumentačný primitivizmus Matoviča je nezmyslom reagovať. Kollár buchol do stola. Nechce sa mu už byť piatym kolesom na voze. A tak vyrukoval s bytmi. Strana Za ľudí zmenila tradovaný výrok o dvoch kohútoch na smetisku na dve sliepky. Kto si ich trúfne ešte nazvať koalíciou?


Lož ako pracovná metóda. Na tento slogan sa pomaly zabudlo. "Zodpovedne" ho však vrátili do politickej súčasnosti práve svedkovia Matovičovi. Keď ide o demagógiu a vlastný profit, naklamať sa dá všetko. Aj s vedľajším efektom - koaličníkov použiť iba ako hygienickú potrebu v situáciách, ak nie je dostatok vlastných hlasov. Klobúk dolu, v SaS to pochopili. Kollárovci vymenili hlasy za byty. A zvyšok koalície? Ten zaujíma už iba predsednícke koryto vo vlastnej mikrostrane.

Matovič zadlžil Slovensko a naše deti o ďalších 3,74 miliardy eur. Parlament mu to odkýval
28 | 05 | 2021 | Aneta Leitmanová

Saskár otvorene o "matovičovských" lžiach

Keďže v OĽaNO nemá nikto iný názor ako Igor Matovič, OĽaNO je Matovič s viacerými hlasovacími kartičkami. A keď klame Matovič, klame OĽaNO. To je "drobný" vedľajší efekt análnej rektoskopie voči vodcovi sekty od vlastných do ďalších volieb.
"Presnosť" á la OĽaNO

Posvietil si na ňu Marián Viskupič, predseda Výboru pre financie a rozpočet NR SR (SaS). Na svojom profile na sociálnej sieti v statuse vysvetľuje: "Suma pomoci ľuďom spolu - 1 535 000 000 eur. Len škoda, že schválený dodatočný deficit je 3 740 000 000 eur." Dve miliardy hore - dolu, čo už tam po nich, Matovič ich bude míňať na svoju sektu a vy, občania, zase jeho sekte platiť! Mimochodom, celkový deficit má Slovensko schválený vo výške 11 800 000 000 eur.
Koaličný partner ministrovi financií

Marián Viskupič ďalej píše: "Pandemické OČR/PN/materské sú v rozpočte Sociálnej poisťovne dnes plne kryté, pričom vláda v pôvodnom rozpočte má ešte 239 miliónov eur. Ani ich nepoužila. Covid rezerva (300 mil. eur) + rezerva rozpočtu (300 mil. eur) + záruky za úvery (500 mil. eur) = spolu 1,1 mld. eur je nepotrebná, zbytočná, nešťastná a nešpecifikovaná. Zbytočne minuté - 600 mil. plošné testovanie, MOM-ky."

Sulík: Matovič blokuje pomoc vyplácanú rezortom hospodárstva
Podľa šéfa rezortu hospodárstva Richarda Sulíka blokuje minister financií Igor Matovič pomoc od ministerstva hospodárstva, píšu Parlamentné listy. Čítať ďalej
26 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

Niečo za niečo, aj na "naše" byty dôjde!

"Dnešným dňom sme do parlamentu predložili návrh zákona, ktorý vytvára regulačný rámec pre výstavbu štátnych nájomných bytov s lacným nájomným. Štartujeme tým výstavbu štátnych nájomných bytov." Píše zjavne nie iba náhodou v ten istý deň, ako parlament schválil Matovičovo rozpočtové šialenstvo, na sociálnej sieti Sme rodina. Kollár vie, ako na Matoviča. Niečo za niečo. Bez zbytočných rečí. Matovič tak vlastne visí na gumičke od Kollárových trenírok. No zjavne nemá potenciál uvedomiť si to. Nikto mu to nepovie, jemu sa nepríjemná pravda z princípu nehovorí. Jemu je vlastne zbytočné hovoriť čokoľvek.
SaS odmieta byť stláčacím gombíkom, ovládaným na diaľku

"Po novom je zodpovedné rozhadzovanie. Zodpovední poslanci sú populisti". Popisuje novú dobu v intenciách politickej stratégie Igora Matoviča na sociálnej sieti saskárka Jana Bittó Cigániková.

"S kolegami z SaS sme odmietli byť profesionálni stláčači gombíkov a nezahlasovali sme za škodlivé, nedostatočne odôvodnené a jednostranne vynútené zvýšenie deficitu štátneho rozpočtu. S mnohými položkami, najmä covidovými, sme súhlasili. Boli tam však aj také, ktoré podľa nás nie sú nijak opodstatnené."
Ako sa "koalične" vládne

"Pýtate sa, prečo to neriešime interne, ľudí naše spory otravujú. No jednoducho preto, lebo minister financií žiadal schváliť navýšenie rozpočtu o 3 400 000 000 eur (Viete si tú sumu predstaviť?) v priebehu pár dní jedného týždňa. Cez vládu ho vďaka väčšine pretlačil a v zrýchlenom konaní chcel aj cez NR SR. Tam sme už museli vystúpiť verejne a vyjadriť svoj nesúhlas. Na pôde parlamentu. Tam, kde sa o takýchto veciach diskutovať musí. Veď aj opozícia má právo na takéto zásadné zmeny reagovať."
Manipulácia ako pracovná metóda

"Na to prišiel frontálny útok, keď Igor Matovič vytiahol interný pracovný dokument. Vybral si, čo sa mu páčilo a číslam dodal na tlačovke vlastnú interpretáciu. ´Ja chcem všetkým dobre, oni chcú zle.´ A bolo to. A za to, že si ako poslanci robíme svoju prácu poriadne, tak sme si vypočuli od kolegov, najmä z OĽaNO, že sme pucmoly, hyeny, populisti a ďalšie nechuťárny." Píše na sociálnej sieti Jana Bittó Cigániková.
Keď prítomnosť vchádza do minulosti

Posledný z koalície - Za ľudí, sa nesnaží o nič iné ako čo najskôr zapadnúť do zabudnutia. S Matovičom si to súčasné stranícke vedenie rozhádať nemôže, lebo stranu by to položilo okamžite. Takto má ešte aspoň šancu na pár mesiacov. A tak sa Za ľudí, respektíve Za seba venujú už iba sebe. „Na jednom smetisku nemôžu byť dvaja kohúti.“  Hovorí slovenské príslovie. Ani dve sliepky, žiada sa najnovšie dodať. Na smetisku súčasnej slovenskej politiky.

Problémy v Za ľudí eskalujú: Remišová stratila dôveru, chce sa stretnúť so zakladateľom Kiskom
29 | 05 | 2021 | Tibor Sipos