Americké spravodajské agentúry stále nepoznajú pôvod Covid-19. Majú dva „pravdepodobné scenáre“
28 | 05 | 2021 I Lukáš Leca

Po predchádzajúcom vyhlásení, že Covid-19 nebol umelo vytvorený, americké spravodajské agentúry uviedli, že vírus mohol uniknúť z laboratória. Zopakovali Trumpove tvrdenie, informuje portál RT.


"Spravodajské agentúry USA nevedia, kde presne, kedy a ako sa vírus Covid-19 objavil. Avšak máme dva pravdepodobné scenáre. Buď sa objavil prirodzene z ľudského kontaktu s infikovanými zvieratami. Alebo sa v laboratóriu stala nehoda," uviedla hovorkyňa úradu riaditeľa národného spravodajstva (ODNI).

Vyhlásenie prišlo jeden deň potom, čo prezident Joe Biden uviedol, že dve frakcie spravodajskej agentúry podporili jednu teóriu o tom, ako sa začala pandémia, kým iná frakcia podporovala druhú teóriu. Požiadal spravodajské agentúry, aby s väčšou istotou určili príčinu a do 90 dní odpovedali.

Na rozdiel od Bidena vyhlásenie ODNI výslovne opísalo za príčinu tieto dve teórie. Vyšetrovatelia predpokladajú, že únik z laboratória by bol náhodný.

Zbrane budúcnosti: Rusko započalo masovú výrobu autonómnych vojnových robotov
Ruská armáda bude čoskoro vybavená autonómnymi vojnovými robotmi, uviedol minister obrany Sergej Šojgu. Moskva už zahájila masovú výrobu týchto strojov, informuje portál RT. Čítať ďalej
24 | 05 | 2021 | Lukáš Leca


"Spravodajská komunita naďalej skúma všetky dôkazy. Taktiež zvažuje rôzne pohľady a zhromažďuje a analyzuje nové informácie na identifikáciu pôvodu vírusu," uviedol ODNI.

ODNI avšak minulý rok tvrdil odlišný názor a uviedol, že americké spravodajské agentúry „súhlasia so širokým vedeckým konsenzom, že vírus Covid-19 nebol vytvorený človekom“. Riaditeľka národných spravodajských služieb Avril Hainesová minulý mesiac v senáte uznala, že možná príčina je laboratórna nehoda.

Ak by Sokrates žil v súčasnosti, bol by „zablokovaný“, tvrdí republikánsky poslanec z Floridy
Keby dnes žil starogrécky filozof Sokrates, v USA, bol by „zablokovaný“. Uviedol republikánsky poslanec Snemovne reprezentantov Anthony Sabatini, informuje portál RT. Čítať ďalej
24 | 05 | 2021 | Lukáš Leca