Pediatri varujú pred nárastom psychických ochorení detí počas pandémie (Christian Kreiß)
26 | 05 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár Christiana Kreißa (The Epoch Times)


Toľko psychických ochorení ako nikdy predtým. Politici nemyslia na duševné zdravie detí.


Nemeckí odborníci bijú na poplach. Požadujú čo najskoršie otvorenie všetkých škôl a predškolských zaradení. Hovoria o „oslobodení detskej duše“ spod pandémie. Samozrejme, treba pri tom dodržiavať všetky potrebné epidemiologické opatrenia a testovanie.


Prezident Nemeckej spoločnosti pediatrov Jörg Dötsch naliehavo upozorňuje, aby nezaočkovaní ľudia neboli znevýhodňovaní. Podľa neho bude dobré, ak sa budú od istého veku očkovať aj deti, vráti ich do späť do normálneho sociálneho života a naštartuje ich zdravý vývoj. Treba mať na zreteli výhody plynúce z očkovania. Podľa Dötscha aj očkovanie detí môže pomôcť v boji s pandémiou, ktorá sa musí konečne dostať pod kontrolu.


„Stav strachu.“ Nová kniha odhaľuje ako tím psychokratov stupňuje strach z Covidu, aby mal kontrolu nad verejnosťou
Názor Damiana Wilsona (Russia Today) Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

Dlhodobé ničivé následky

Nemecké Združenie pediatrov ostro kritizuje nevšímavosť politikov, ktorí nevenujú dostatočnú pozornosť duševnému zdraviu detí počas pandémie. Hromadné zatvárenie škôl a škôlok zanechalo masívne škody na detskej psychike.


Ako upozorňuje ďalej v komentári Christian Kreiß, medzičasom vyšlo najavo, že u detí je oveľa menšia pravdepodobnosť prenosu infekcie než u dospelých. Na mieste je preto otázka, či prijímané opatrenia týkajúce sa detí v školách boli adekvátne. Nemecké Združenie pediatrov varovalo pred  devastujúcimi dlhodobými následkami pre deti.



Plné detské psychiatrické kliniky

Lekári upozorňujú, že toľko detí trpí rôznymi psychickými ochoreniami  ako nikdy predtým. Detské psychiatrické kliniky v Nemecku sú preplnené a deti už „triedia“. Tie, ktorým nehrozí samovražda, ale majú „len“ depresiu, už klinky neprijímajú a zostávajú v ambulantnej liečbe.


Dvetisíc eur za kritiku Pfizeru. Francúzski influenceri ponuku odsúdili
25 | 05 | 2021 | Tibor Sipos

Priberanie na hmotnosti a masívna „konzumácia“ médií

V čase pandémie sa zaznamenal u detí (15 až 20 percent) výrazný prírastok na hmotnosti, a u 30 až 50 percentách detí sa zvýšila aj „konzumácia“ médií. Denne boli  deti o dve až tri hodiny dlhšie za počítačom, pričom nešlo o školské online vzdelávanie.



Medzery vo výučbe

Nemecká spolková ministerka školstva Anja Karliczeková (CDU)  vyzvala jednotlivé spolkové krajiny, aby pedagógovia zvýšili svoje úsilie vzhľadom na vedomostné deficity žiakov kvôli dlhodobému zatvoreniu škôl.


Príliš veľa ťaživých faktorov ovplyvňuje krehké duševné zdravie detí, a preto je na mieste výzva adresovaná politikom, aby nezabúdali na zdravý vývoj detí,  upozorňuje na záver svojho komentára Christian Kreiß pre The Epoch Times.


Niečo tu nesedí - rukavice namiesto rúšok? Bludy o infekčnosti a chybná aplikácia PCR testov
So zaujímavými citáciami prišiel Peter Weis z advokátskej kancelárie Weis & Partners. Dáva do pozornosti zistenia vedeckých kapacít z popredných a uznávaných vedeckých inštitúcií. Napríklad, že pandemický vírus sa šíri skôr dotykmi ako... Čítať ďalej
25 | 05 | 2021 | Ivan Brožík