Niečo tu nesedí - rukavice namiesto rúšok? Bludy o infekčnosti a chybná aplikácia PCR testov
25 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

So zaujímavými citáciami prišiel Peter Weis z advokátskej kancelárie Weis & Partners. Dáva do pozornosti zistenia vedeckých kapacít z popredných a uznávaných vedeckých inštitúcií. Napríklad, že pandemický vírus sa šíri skôr dotykmi ako vydychovaním. Alebo že PCR testy používame úplne nesprávne.


Nejde o citovanie zdrojov, ktoré uverejnia čoľvek. Peter Weis cituje na svojom blogu na portáli akw.sk skupinu medRxiv, ktorú vlastnia popredné britské vedecké inštitúcie a univerzity.

Reprofoto blog akw.sk

Pozitívny neznamená infekčný

"Podľa tohto dokumentu z 11. mája 2021 na základe analýzy výsledkov 162 457 RT-PCR testov spoločnosť Roche Diagnostics z okolia nemeckého Münsteru sa zistilo, že potenciálne infekčných (ct menej ako 25) bolo len 40,6 percenta pozitívne testovaných. Zaujímavé výkyvy v ct hodnotách dosiahli napríklad deti a adolescenti (keby to brali do úvahy u nás, základné školy by sa už nikdy nezatvorili)." Píše v citovanom blogu Peter Weis.
Nesprávne použitie PCR - testu

"RT-PCR test nemá byť používaný na takzvaný masový skríning ochorenia a hlavne: nesmie byť používaný ako samostatný nástroj, na základe ktorého sa nastavujú pandemické opatrenia vrátane karantény, izolácie alebo lockdownu."

"Nuž, my sme to hovorili na prelome rokov. Podobné dáta tu k dispozícii boli. Pre nás to nie je žiadna novinka, naopak tvrdíme, že vedci mohli byť aj odvážnejší a ísť s ct nižšie. Tie čísla by boli určite zaujímavé."
A perlička na záver

"Na základe ďalšieho nového pre-printu z 20. 5. 2021 to vyzerá tak, že SARS-Cov-2 sa nešíri primárne vzduchom, ale dotykom. Na vírusové ochorenie tu niečo výrazne, ale výrazne nesedí. Zaslúži si to ďalšiu pozornosť. Rukavice miesto rúšok? Alebo len obyčajná dezinfekcia prostredia? Čo myslíte? Dá to niekto vedieť ministrovi školstva a Úradu verejného zdravotníctva SR?" Pýta sa Peter Weis z advokátskej kancelárie Weis & Partners na svojom blogu. Nuž - redakcia HD to týmto robí.

(Medzititulky red. HD.)

U nás vakcína za babku. V Kanade deťom za zmrzlinu. Bez súhlasu rodičov. Píše Peter Weis.
Právnik Peter Weis informuje, že v niektorých krajinách sveta sa môžu očkovať už 12-ročné deti dať. Dokonca bez súhlasu rodičov. V kampani ich štát a farmaceutické spoločnosti lákajú na zmrzlinu zadarmo. Čítať ďalej
24 | 05 | 2021 | Petra Demková