AKTUALITA: Pčolinský je pripravený poskytnúť NR SR požadované informácie
26 | 05 | 2021 I Michal Filek/TASR

Bývalý riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský, ktorý sa nachádza vo väzbe, je pripravený vystúpiť pred poslancami národného parlamentu. Informáciu priniesol na svojom profile poslanec Ján Podmanický. 


"Vladimír Pčolinský informoval prostredníctvom svojho advokáta, že je pripravený poskytnúť NR SR požadované informácie. Špeciálna prokuratúra je povinná NR SR vyhovieť," uviedol Podmanický.

Informáciu potvrdil už aj Pčolinského advokát Ondrej Urban.

"Môj klient bol informovaný odo mňa, čo som videl z médií, a sám to videl v médiách. Ak by bol daný súhlas dozorového prokurátora, tak klient by takúto informáciu na neverejnom zasadnutí v pléne NR SR dal a poskytol," zdôraznil obhajca.

Z jeho pohľadu advokáta je možné Vladimíra P. eskortovať z väzby do budovy NR SR. "Samozrejme, mal by na to dať súhlas dozorový prokurátor, keďže je klient vo väzbe. Zároveň, keďže ide o komunikáciu medzi NR SR, si myslím, že predseda NR SR by o to mal oficiálne požiadať Generálnu prokuratúru (GP) SR cez generálneho prokurátora a ten by mal dať pokyn dozorovému prokurátorovi, čo je zástupca špeciálneho prokurátora, ktorý je zároveň dozorovým prokurátorom. S jeho súhlasom by to podľa môjho názoru išlo," zhrnul Urban.

Poslanci NR SR prerušili neverejné mimoriadne rokovanie súvisiace so stretnutím najvyšších predstaviteľov štátu v budove SIS. Plénum odsúhlasilo procedurálny návrh, aby bol na rokovaní prítomný aj exšéf SIS, ktorý je vo väzbe.

 

Rokovanie NRSR prerušili, Taraba navrhol, aby z väzby doviedli exšéfa SIS Pčolinského
Poslanci Národnej rady (NR) SR prerušili neverejné mimoriadne rokovanie súvisiace so stretnutím najvyšších predstaviteľov štátu v budove Slovenskej informačnej služby (SIS). Čítať ďalej
26 | 05 | 2021