"Kráľ kokaínu" si pod falošným menom užíval luxusu. Bossa mafiánov zatkla polícia
25 | 05 | 2021 I editor01hd
Brazílske mesto João Pessoa si v ostatných rokoch zvolil za miesto pobytu Rocco Morabito. "Kráľ kokaínu", 54-ročný boss mafie 'Ndrangheta patril dlho k najhľadanejším a najnebezpečnejším talianskym zločincom. Zadržali ho po niekoľký raz, informuje Aktuálně.cz.

Morabito strávil posledných 25 rokov striedavo na slobode a vo väzení. Naposledy utiekol v roku 2019 z väznice v juhoamerickom Uruguaji, kde čakal na vyhostenie do Talianska. Tam ho súd odsúdil na tridsaťročný trest väzenia. 

Mafián je kľúčovou postavou zločineckej organizácie 'Ndrangheta, ktorá pôsobí v Kalábrii na juhu Talianska. Odtiaľ jej obchodné záujmy siahajú na niekoľko kontinentov vrátane zvyšku Európy, Severnej a Južnej Ameriky a tiež Austrálie.

Kalábrijskí mafiáni sa živia predovšetkým obchodom s kokaínom a Rocco Morabito bol kľúčovou postavou medzinárodných obchodných trás. Pôvodne mladík z chudobného talianskeho mesta sa na začiatku 90. rokov presťahoval na sever do Milána. Rýchlo sa vypracoval, v odbore sa mu začalo hovoriť "kráľ". Vďaka dodávkam kvalitného tovaru, jeho diskrétnosti a snahe nevyvolávať násilie si ho obľúbili miestni bankári a investori. Len niekoľko mesiacov mu stačilo na to, aby si zarobil milióny eur.

Od invázie USA do Iraku v r. 2003 bolo z krajiny odcudzených 150 miliárd dolárov z ropy, tvrdí iracký prezident
Od pádu Saddáma Husajna v roku 2003 bolo z Iraku odcudzených a prepašovaných približne 150 miliárd dolárov z výnosov ropy, uviedol iracký prezident, informuje portál RT. Čítať ďalej
25 | 05 | 2021 | Lukáš Leca