38-ročná učiteľka z reportáže RTVS možno naozaj umrela kvôli vakcíne
25 | 05 | 2021 I Peter Sulek
Šéfka Štátneho ústavu na kontrolu liečiv (ŠÚKL) Zuzana Baťová pripustila, že úmrtie 38-ročnej učiteľky mohlo skutočne súvisieť s očkovaním.

Úmrtie 38-ročnej učiteľky z marca tohto roku po podaní vakcíny AstraZeneca mohlo súvisieť s očkovaním. Povedala ešte stále šéfka ŠÚKL a hviezda liberálnej menšiny Zuzana Baťová v najnovšom vydaní relácie Reportéri verejnoprávnej RTVS.
Reportáž, ktorá predbehla dobu

Bola to práve RTVS, ktorá v reportáži informovala o úmrtí mladej a zdravej učiteľky. Ak by ste ako reakciu čakali odbornú diskusiu na tému, nič také sa nestalo. Naopak, spustila sa až nečakane negatívna vlna emotívnych, iracionálnych reakcií. Skrátka prízemná propaganda. Reportáž je nezodpovedná a o vakcínach sa nediskutuje, znelo éterom.

V tom čase si za ňu verejnoprávne médium vyslúžilo naozaj veľmi ostrú kritiku. Pritom išlo o vyváženú, objektívnu reportáž a úprimnú snahu poukázať na reálne existujúci problém, ktorý sa neskôr potvrdil v mnohých prípadoch. Áno, potvrdil sa a viaceré štáty EÚ očkovanie vakcínou AstraZeneca pozastavili.

Prvá smrť po očkovaní na Slovensku! Zomrela mladá stredoškolská učiteľka
Len 38-ročná žena mala umrieť krátko po zaočkovaní vakcínou od spoločnosti AstraZeneca. Ide o prvý prípad úmrtia po podaní očkovacej látky na Slovensku, informuje portál ereport.sk. Čítať ďalej
12 | 03 | 2021 | Diana Zaťková

Vakcíny si rozvracať nedáme!

Kritické stanovisko k reportáži vtedy zverejnilo ministerstvo zdravotníctva, polícia aj Štátny ústav na kontrolu liečiv (Baťová). Príspevkom sa zaoberala licenčná rada aj parlamentný výbor pre kultúru a médiá, podnet smeroval na Radu RTVS.

Novinári z iných médií hromadne vyjadrovali pobúrenie. Pre autorku reportáže sa požadoval trest, ktorý nakoniec aj dostala.

Veľký krik robili taktiež vedci. Dokola a jednohlasne opakovali, že takéto informácie sú nezodpovedné, nepotvrdené a nemali by mať nijaký priestor v médiách. Pretože by mohli poškodiť vakcinačnú kampaň a odradiť ľudí od hromadného očkovania.
Zlyhania Baťovej

Kto sa vtedy tejto mašinérii postavil, bol okamžite umlčaný a označený za bludára a človeka nebezpečného pre naplnenie plánu.

Dnes už je ale opäť všetko inak. Baťová oznámila, že 38-ročná učiteľka možno umrela v dôsledku vakcinácie.

A ak sa má Baťová ospravedlniť za Sputnik, kedy sa ospravedlní za zlyhanie v ďalšom prípade?

Taraba: Mŕtva učiteľka Antónia je hrdinka a obeť. Jej rodina však nemá ani koho žalovať
Problémy vakcíny AstraZeneca, po ktorej aplikácii zomrelo už pomerne veľa ľudí, vrátane slovenskej učiteľky, si vo svojom statuse všíma aj poslanec Tomáš Taraba. Čítať ďalej
13 | 03 | 2021 | Jozef Uhlárik