Zurian: Beňa mal dostať doživotie. Teraz mu navrhujú podmienku
Koniec riaditeľa NAKA Branislava Zuriana, jeho zástupcu aj šéfa bratislavského odboru vzbudili v mnohých rozpaky.  Pár dní nato, ako odišiel, mu bývalí kolegovia vyrazili dvere. Vzniesli proti nemu obvinenie a musel sa zo zahraničia vrátiť. Proti nemu vypovedal dôstojník SIS Boris Beňa, ktorému hrozilo doživotie. Teraz mu navrhujú 5-ročnú podmienku.

Podľa výpovede kajúcnika Beňu mu Zurian dodával informácie o rozpracovaní a odpočúvaní Ľudovíta Makóa. Ide o ďalšieho kajúcnika hneď v niekoľkých vyšetrovaniach. Zurian na neho za to
Kriminálny kajúcnik Beňa zachraňoval vydierača Makóa. Za podpory Lišpica a Kysela hádže vinu na Zuriana
19 | 05 | 2021 | Aneta Leitmanová
trestné oznámenie. Vo februári. Doteraz nebol vypočutý.

Podľa informácií, ktoré priniesol portál Plus7dni, Zurian dostal ultimátum. Buď odíde a bude obvinený na slobode. Alebo neodíde a skončí vo väzbe. Jeho nedobrovoľný koniec v zbore označil pred obvinením za nezmysel aj policajný prezident Peter Kovařík.
Zurian jasne pomenoval veci, ktoré mu prácu neuľahčovali

"Prokurátor Kysel nechce počuť pravdu. To, čo o mne rozpráva Beňa, je nezmysel. Klamstvo. Nedostal som možnosť vyjadriť sa. Beňa mal dostať doživotie. Dnes mu navrhujú päťročnú podmienku. Koniec mojej kariéry nesúvisí so zločincom Beňom." Vyjadrenie priniesol portál plus7dní.

Kollár a Kolíková vo väzení v Žiline. Kollára chytala depresia, Kolíková potrebuje milióny
Stavom väzníc na Slovensku sa Kollár začal zaoberať už vlani na jeseň. Kolíkovú požiadal, aby začali v rámci Trestného zákona riešiť aj tieto veci. Spúšťačom bola smrť generála Lučanského. S Máriou Kolíkovou navštívili Ústav na výkon väzby a trestu... Čítať ďalej
24 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová

Beňa sa snaží vykúpiť výpoveďami a zakrýva vlastnú trestnú činnosť

Podľa Zuriana sa Beňa snaží vykúpiť svojimi výpoveďami. Zakrýva vlastnú trestnú činnosť. Zurian sa necíti byť ani len podozrivý. Ak by to, čo tvrdí Beňa, bol trestný čin, museli by obviniť aj Kysela. "Zúčastňoval sa na pravidelných poradách so SIS. Tam sme sa konkrétne rozprávali o tom, aké informačno-technické prostriedky budú použité. Kde a na koho,“ píše portál plus7dní.
Kto je Boris Beňa