Vo čínskom Wu-chane boli hospitalizovaní traja virologóvia ešte v novembri 2019
24 | 05 | 2021 I Tibor Sipos
Traja výskumníci virologického inštitútu v čínskom Wu-chane boli v novembri 2019 v nemocničnej starostlivosti. S odvolaním sa na doteraz nezverejnené informácie amerických tajných služieb to v nedeľu napísal denník The Wall Street Journal (WSJ).

O prvých prípadoch nákazy koronavírusom, ktoré boli zaznamenané práve vo Wu-chane, Čína oficiálne informovala koncom decembra 2019. Informuje portál Echo24.

WJS napísal, že správa spravodajských služieb poskytuje nové podrobnosti o počte nakazených výskumníkov. Tiež o čase ochorenia a o ich návštevách nemocnice. Údaje podľa WSJ dodávajú na váhe výzve po rozsiahlejšom vyšetrení, či vírus spôsobujúci Covid-19 neunikol z laboratória.

Hovorca čínskeho ministerstva zahraničných vecí Čao Li-ťien dnes vyhlásil, že správa o ochorení troch zamestnancov wuchanského virologického inštitútu je "úplne nepravdivá". "Spojené štáty pokračujú vo zveličovaní teórie o úniku vírusu z laboratória," uviedol.

Správa sa objavila pred konaním rozhodovacieho orgánu Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), ktorý má prebrať ďalšiu fázu vyšetrovania pôvodu vírusu. Hovorca americkej Národnej bezpečnostnej rady (NSC) podľa agentúry Reuters uistil, že americká vláda spoločne s WHO a ďalšími členskými štátmi podporuje expertné skúmanie pôvodu koronavírusu „bez zasahovania alebo politizácie“. Pripustil, že administratíva prezidenta Joea Bidena si naďalej kladie "závažné otázky týkajúce prvých dní pandémie Covid-19 vrátane jej pôvodu v Čínskej ľudovej republike".

Ak by Sokrates žil v súčasnosti, bol by „zablokovaný“, tvrdí republikánsky poslanec z Floridy
Keby dnes žil starogrécky filozof Sokrates, v USA, bol by „zablokovaný“. Uviedol republikánsky poslanec Snemovne reprezentantov Anthony Sabatini, informuje portál RT. Čítať ďalej
24 | 05 | 2021 | Lukáš Leca