Na Slovensku sa začne očkovať ruskou vakcínou Sputnik V od 1. júna, potvrdil Heger
24 | 05 | 2021 I Peter Sulek

Od 1. júna sa na Slovensku začne očkovať ruskou vakcínou Sputnik V. Čaká sa už len na online objednávací systém. Informoval o tom v pondelok na tlačovom brífingu premiér Eduard Heger.


Vakcína Sputnik V bola na Slovensko dovezená 1. marca 2021. Sú to už takmer tri mesiace, čo vakcína stojí v skladoch. Medzitým v krajine prebiehal tvrdý politický boj. Vakcína Sputnik bola jedným z hlavných spúšťačov prepuknutia už vtedy tlejúcej politickej krízy na Slovensku.

Do poslednej chvíle nebolo jasné, či sa ňou vôbec bude očkovať. Podľa dnešných slov premiéra Hegera by však už malo byť definitívne rozhodnuté, že Sputnikom sa na Slovensku očkovať bude.
Premiér Heger je v očkovacom nastavení

"Ja som v nastavení, že od 1. 6. by sa malo očkovať. Toto je pôvodný plán. Nedostal som informáciu, že by sa na ňom niečo zmenilo. Takže predpokladám, že sa robia všetky kroky na to, aby sme od 1. júna mohli spustiť toto očkovanie. Podľa mojich informácií sa čaká už len na aplikáciu, aby si túto vakcínu mohli online zakliknúť tí, ktorí o ňu majú záujem."



Kedy sa Baťová ospravedlní za Sputnik? Urobila zo Slovenska nástroj boja proti Rusku
Konzervatívny denník Postoj zverejnil zaujímavý názor Martina Leidenfrosta, ktorý sa pozastavuje nad tým, prečo sa liberáli za svoje hriechy neospravedlňujú. A uvádza príklad Sputnika a Baťovej. Čítať ďalej
21 | 05 | 2021 | Peter Sulek