Matovič hrozil Lengvarskému a spomalil očkovanie obyvateľstva. Slovensko je treťou najhoršou krajinou EÚ
24 | 05 | 2021 I Tibor Sipos
Zatiaľ sa nám podarilo zaočkovať len 27 percent národa. Slovensko je treťou najhoršou krajinou EÚ. Pomalšie ako my vakcinujú len Bulhari a Rumuni. Minister financií Igor Matovič aj napriek tomu spomalil očkovanie tým, že pohrozil šéfovi rezortu zdravotníctva Vladimírovi Lengvarskému, informuje portál HN.

V niektorých regiónoch Slovenska je viac vakcín od spoločností Pfizer/BioNTech ako záujemcov o túto očkovaciu látku. Nedostatok nakúpených vakcín Pfizer, za ktoré má byť zodpovedný exminister zdravotníctva Marek Krajčí, sa tak stáva menej podstatným. 

Najmenší záujem o vakcináciu Pfizerom majú pritom tínedžeri, ktorým bola ministrom Lengvarským umožnená registrácia koncom apríla. Do toho však zasiahol expremiér Igor Matovič a Lengvarskému pohrozil, že uprednostnenie mladých pred staršími bude mať vážne následky. Šéf rezortu zdravotníctva ustúpil a vyhovel Matovičovi. Ten mohol ako šéf OĽaNO zabezpečiť odvolanie Lengvarského z funkcie. 

Igor Matovič reaguje na najnovšie obvinenia Roberta Fica: „Opilecké bludy“
V nedeľu padli na tlačovke SMER-u tvrdé obvinenia voči Igorovi Matovičovi. Na reakciu ministra financií Slovensko dlho nečakalo. Matovič na sociálnej sieti potvrdil, že sa so Slobodníkom asi trikrát stretol. Obvinenia R. Fica však označil za... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Petra Demková


Slovensko sa tak stalo jednou z najpomalšie očkovaných krajín EÚ. Aj Nemecko, ktoré má k dispozícii len o niečo viac vakcín Pfizer ako my, má zaočkovaných až 40 percent populácie. Podľa dostupných informácií za to môže najmä nedostatočná kampaň.

 Na ňu však varovným prstom poukázal prieskum vykonaný ešte v apríli. Podľa neho má totiž záujem o očkovanie len veľmi malé percento tínedžerov a mladých ľudí. Napriek tomu však vláda nezintenzívnila kampaň, aby mladých motivovala. Matovič navyše termíny pre tínedžerov zrušil.

Nepomohlo ani varovanie šéfa Národného centra zdravotníckych informácií Róberta Suju, ktorého po poukázaní na nedostatočný záujem o vakcináciu prepustili z funkcie. Po troch týždňoch sa jeho nepriaznivá predpoveď naplnila.

Matovič daňovo-odvodovú reformu stále nepredstavil. Podľa sľubu už mala byť
„Maximálne do dvoch týždňov verím, že tu pred vami stojíme. A predstavíme celý koncept daňovo-odvodovej reformy." Sľúbil Igor Matovič, minister financií 5. mája. O tom, že reformu stále nepredstavil informoval portál Webnoviny. Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová