Igor Matovič reaguje na najnovšie obvinenia Roberta Fica: „Opilecké bludy“
23 | 05 | 2021 I Petra Demková

V nedeľu padli na tlačovke SMER-u tvrdé obvinenia voči Igorovi Matovičovi. Na reakciu ministra financií Slovensko dlho nečakalo. Matovič na sociálnej sieti potvrdil, že sa so Slobodníkom asi trikrát stretol. Obvinenia R. Fica však označil za „opilecké reči“.  



Odhalenie Fica verzus verzia Igora Matoviča

„Robert Fico dnes zverejnil "odhalenie", že som sa stretával a koordinoval s kajúcnikom Bernardom Slobodníkom,“ začína svoj príspevok bývalý premiér.

„Tak poďme na to poporiadku. Viacerí príslušníci NAKA vypovedali, že v roku 2015 ma na príkaz Ficových ľudí dlhodobo nezákonne sledovali. Cca v januári som bol preto pozvaný na výsluch na NAKA svedčiť, či som si niečo všimol,“ uvádza do deja Igor Matovič.

Heger reaguje na Ficovu tlačovku: "Smer a Hlas sú politické krídla organizovaného zločinu"
Líder opozičnej strany Smer-SD Róbert Fico na tlačovej konferencii v nedeľu oznámil, že koalícia chce likvidovať opozíciu systémom udavačov. Respektíve kajúcnikov. Odozva na jeho tvrdé slová nedala na seba dlho čakať. A to priamo z úst premiéra... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Diana Zaťková

So Slobodníkom som sa stretol...

„Počas výsluchu sa ma vyšetrovateľ opýtal, či poznám bývalého šéfa finančnej polície NAKA Bernarda Slobodníka. Pred cca 7 ľuďmi (2 vyšetrovatelia a asi 5 advokátov obvinených) som odpovedal, že som sa s ním po vražde Jána a Martiny asi 3-krát stretol ... a mal som z neho pocit, akoby si po vražde začal uvedomovať akej mafii to dlhé roky slúžil. Nič mi nedal on, nič som nedal ja jemu. Áno, mal som z neho pocit, že svedomie sa v ňom silne ozýva. Do volieb som sa s ním už nestretol a po voľbách už vôbec nie,“ vysvetľuje minister financií.

Následne Igor Matovič pokračuje pokusom vysvetliť motiváciu Slobodníka: „...stretol som sa s Bernardom Slobodníkom, tak, ako píšem vyššie. Bolo to stretnutie so zlomeným človekom, ktorý (možno) túžil potom, aby vláda Ficovej a Pellegríniho mafie, ktorej verne slúžil, raz skončila ... a keď skončila, rozhodol sa svedčiť.“
Fico sa bojí, že niekto začne svedčiť. Nič viac...

„Viem, že noci Roberta Fica nie sú vôbec kľudné. Žije v neustálom strachu, kedy kto sa rozhodne prelomiť tabu a začne svedčiť priamo o ňom a jeho zločinoch. Len z tohoto strachu vyplýva jeho snaha á la motorová myš zvolávať tlačovku za tlačovkou a šíriť svoje opilecké bludy,“ ukončil svoj príspevok na Facebooku Igor Matovič.

Fico: Udavači si vymýšľajú a nemusia do väzenia. Tak bojuje koalícia s opozíciou
Líder opozičnej strany Smer-SD Róbert Fico na tlačovej konferencii v nedeľu oznámil, že koalícia chce likvidovať opozíciu systémom udavačov. Respektíve kajúcnikov. Všetci účastníci pondelkového stretnutia v budove SIS podľa jeho slov klamú a... Čítať ďalej
23 | 05 | 2021 | Gabriela Fedičová