Heger: Stretnutie nebolo tajné, obsah je utajený. Reakcia Macka: Heger je naivný a neskúsený
24 | 05 | 2021 I Gabriela Fedičová
Premiér Eduard Heger zvolal minulý týždeň stretnutie najvyšších ústavných činiteľov. Uskutočnilo sa v centrále SIS. Stretnutie podľa jeho slov nebolo tajné. Utajovaný bol obsah rozhovorov.

Bezpečnostný expert Pavol Macko uviedol, že v centrále SIS sa nemali vôbec schádzať. Heger je podľa neho naivný a neskúsený. Podľa Macka mali na problematickosť stretnutia prítomných upozorniť prítomní prokurátori Maroš Žilinka a Daniel Lipšic.
Stretnutie na pôde SIS vraj bolo v prospech občanov

Premiér Eduard Heger tvrdí, že o tom, čo hovorili predstavitelia štátu na stretnutí v SIS, nemôže debatovať v parlamente. V diskusnej relácii Braňo Závodský Naživo rádia Expres povedal, že 12 rokov bolo zvykom, že sa stretávali politici s oligarchami po hoteloch. Kritizoval opozíciu. Tá vraj zastrašuje policajtov a prokurátorov, ktorí vyšetrujú medializované kauzy. To sa podľa neho nesmie diať. Stretnutie na pôde SIS vraj bolo v prospech občanov. Informuje portál Pravda.



Stratený Mikuš dlhuje Matovičovmu rezortu historických 16,5 milióna eur
24 | 05 | 2021 | Tibor Sipos



Žilinka a Lipšic mali dôrazne všetkých poučiť a stretnutie rozpustiť

Pavel Macko sa venuje bezpečnosti, stratégiám a technológii. Bezprostredne po stretnutí predstaviteľov štátu reagoval na sociálnej sieti. Podľa neho je Heger naivný a neskúsený. Nemali sa čo schádzať. Imperatívnou úradnou povinnosťou zo zákona a z povinnosti z funkcií mali Žilinka a Lipšic dôrazne všetkých poučiť a stretnutie rozpustiť. "Ak na to nemali odvahu, nemajú na svojich funkciách čo hľadať! Píše Pavel Macko.
Heger vyzradil, čo nemal. SIS mala dať trestné oznámenie

Heger podľa Macka naznačoval, že SIS má informácie, že dochádzalo k manipuláciám trestných konaní. Vyzradil podľa neho niečo, čo možno nemal. A SIS mala dať trestné oznámenie vo veci podozrení z marenia spravodlivosti. Aj zo zneužívania právomocí verejného činiteľa, sabotáže, marenia úloh verejným činiteľom, alebo kombinácie týchto trestných činov.


SIS vyzerá ako úložisko závadových osôb

SIS podľa Macka vyzerá ako úložisko závadových osôb a pochybných príslušníkov. "Ak namiesto vykonávania svojej práce rozohráva spravodajské hry, tak je treba túto organizáciu čo najskôr zrušiť. A rozprášiť do posledného jedinca," ukončil vyjadrenie Macko.