Ak to EMA povolí, budeme očkovať už aj 12-ročné deti! Súhlasí s tým len 35 percent rodičov!
24 | 05 | 2021 I René Skalný

Po vzore Spojených štátov budeme zrejme očkovať už 12-ročné deti. Ideálne ešte predtým, ako v septembri nastúpia do školy. Minister zdravotníctva Lengvarský v princípe súhlasí bez výhrad. Napriek tomu, že rodičia veľký záujem podľa prieskumu nemajú.


Ako informujú správy RTVS: "Ak povolí Európska lieková agentúra očkovanie detí nad 12 rokov, budú sa mladiství vakcinovať aj na Slovensku. Potvrdil to minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.

Epidemiológovia by to privítali ešte pred začiatkom nového školského roka. Práve u detí je aktuálne najvyššia chorobnosť."

Vakcínou od spoločnosti Pfizer-BioNTech očkujú deti od 12 rokov zatiaľ len v Spojených štátoch amerických. U nás sa ňou môžu očkovať mladiství od 16 rokov. Ak dá očkovaniu mladistvých Európska lieková agentúra, mohli by sme školákov očkovať ešte predtým, ako nastúpia v septembri do škôl." Uvádza sa v reportáži verejnoprávnej televízie.

V septembrovom prieskume občianskeho združenia Rodičia.sk, ktoré vykonalo na vzorke tisíc rodičov, by svoje dieťa dalo zaočkovať 35 percent z nich." Uzatvára RTVS.

"Deti sú najväčšími rukojemníkmi pandemických opatrení, máme najdlhšie zatvorené školy vôbec," varuje ombudsmanka!
Vláda nehľadí na práva detí, Slovensko má najdlhšie zatvorené školy, spomedzi všetkých krajín vôbec. Toto a mnohé iné, alarmujúce zistenia si mohli poslanci vypočuť priamo v pléne Národnej rady. Skonštatovala to komisárka pre deti Viera Tomanová,... Čítať ďalej
08 | 05 | 2021 | René Skalný