Hrob generála Lučanského bol premiestnený na Národný cintorín v Martine. Oznámila rodina
23 | 05 | 2021 I Peter Sulek

Rodina bývalého policajného prezidenta, generála Milana Lučanského v nedeľu oznámila, že miestom jeho posledného odpočinku sa stal Národný cintorín v Martine.


Generál Lučanský, ktorý umrel za veľmi záhadných okolností počas kolúznej väzby, bol pôvodne pochovaný vo svojej rodnej obci v Štrbe v hrobe so svojim otcom, ktorý umrel len niekoľko mesiacov pred svojim synom. Pohreb bývalého policajného prezidenta pritiahol aj napriek pandemickým opatreniam značné množstvo ľudí a vyslúžil si aj mimoriadnu mediálnu pozornosť.

Dnes však rodina prostredníctvom sociálnej siete oznámila, že hrob Milana Lučanského bol presunutý na Národný cintorín v Martine.
Oznámenie na sociálnej sieti

Rodina Lučanská cez oficiálny profil generála Lučanského na sociálnej sieti zverejnila status v tomto znení:

Dnes 23. mája 2021 sa stal Národný cintorín v Martine miestom posledného odpočinku gen. Milana Lučanského.

Čest Tvojej pamiatke.

Smútiaca rodina

„Oni — verili!
dúfali skalopevne, tvrdosťou
tatranskej žuly — vo víťazstvo Pravdy,
hoc nasmrť zmučenej, i preklatej
a pochovanej; v tej nádeji
i zmierali“

P. O. Hviezdoslav

Nové odhalenia: Lučanský musel dostať bitku, tvrdí traumatológ
Šokujúca správa. Reportéri z RTVS ukázali Lučanského lekárske záznamy nezávislému traumatológovi: „Ide o typický úraz po bitke, po dobre mierenom údere do oka,“ tvrdí Čítať ďalej
29 | 01 | 2021 | Gabriel Matta

Bola to vražda?

Generál Lučanský umrel 30.12.2020 a jeho smrť, ktorá doposiaľ nebola dôveryhodne objasnená, stále vyvoláva množstvo emócií a nezodpovedaných otázok. Niektoré indície naznačujú, že sa nemuselo jednať o samovraždu a o tejto teórii sú mnohí ľudia presvedčení.
Bezcitná ministerka

Pochybnosti o samovražde vyvolala samotná ministerka spravodlivosti Kolíková svojim prístupom, kedy zahmlievala, v niektorých prípadoch preukázateľne klamala, čím pobúrila verejnosť a vyslúžila si výzvy k odstúpeniu. Tie ale s aroganciou sebe vlastnou ignorovala, keď sa vyjadrila, že nevidí dôvod na svoju demisiu.

Svoju pošramotenú povesť sa pokúsila zachrániť v propagandisticky ladenej relácii RTVS Pumpa, čo však pre ňu a pre reláciu skončilo katastrofou a vo verejnosti vyvolala oprávnený hnev.

Pokuty a zmena v relácii: RTVS znáša následky škandalóznej epizódy Pumpy s Milanom Lučanským
02 | 02 | 2021 | Timotej Dudka